Alibaba си партнира с Lolli, като US клиентите ще имат възможност да получат безплатен биткойн

Alibaba си партнира с Lolli, като US клиентите ще имат възможност да получат безплатен биткойн

Китайският гигант за електронна търговия Alibaba започна партньорство с приложението за биткойн награди за пазаруване на приложението Lolli, което дава възможност на своите купувачи да печелят 5% обратно в биткойн. Клиентите на Alibaba вече могат да получат сатошита (sats), най-малката единица на валута на биткойн, на стойност 0,00000001 BTC, когато пазаруват „хиляди артикули онлайн“, казват от Lolli.

 

Денят с най-големи продажби

Партньорството бе обявено в деня на необвързаните, празник посветен на пазаруването, който се отбелязва в Китай на 11 ноември и се счита за най-голямото еднодневно пазаруване в света. Според Lolli, купувачите на Alibaba са похарчили повече от$ 31 милиарда в деня на необвързаните през 2018 година.

Алекс Аделман, главен изпълнителен директор и съосновател на Lolli, посочи, че новият ход е съществен за компанията, тъй като Alibaba е най-голямата платформа за онлайн търговия в света.

 

Той заяви:

„Нашето партньорство позволява на потребителите ни да печелят безплатни биткойни на милиони онлайн продукти всеки ден. Може би най-важният елемент от това партньорство е, че то подкрепя нашата мисия да свържем целия свят чрез търговия.“

 

Услугата ще е достъпна само в САЩ

 

Новата програма ще бъде достъпна само за покупки в Съединените щати. Жителите на Китай няма да могат да участват, а продуктите ще бъдат изпращани от Китай до американските потребители.

Едно от най-старите приложения за награди за пазаруване на биткойн Fold, стартира поддръжка на гигантския Airbnb за временно настаняване. С новата функция потребителите на Fold могат да получат 3% обратно в биткойн при всеки престой или приключение, резервирани в платформата. Приложението работи в избрани страни, включително САЩ, Австралия, Канада, Ирландия, Мексико и Обединеното кралство.

По отношение на Alibaba, китайският гигант за онлайн търговия не е бил дружелюбен към биткойн досега. На 10 октомври фирмата на Alibaba за цифрови плащания Alipay повтори отрицателната си позиция към биткойн, потвърждавайки, че ще забрани всички транзакции, идентифицирани като свързани с биткойн.