Aeternity блокчейн ще бъде използван за проследяване на канабис в Уругвай

Aeternity блокчейн ще бъде използван за проследяване на канабис в Уругвай

Децентрализираното приложение (DApp), фокусирано на Aeternity блокчейн ще бъде използвано за проследяване на веригата за доставки на базирания в Монтевидео производител на медицински и развлекателен канабис Uruguay Can.

Aeternity обяви в съобщение публикувано на 25 септември, че създава платформа за управление на веригата за доставки за партньора, съчетаваща интернет на нещата и DApps. Изпълнителният директор на Aeternity Americas Пабло Койроло обясни:

„Искаме да бъдем първите, които предлагаме решение на бизнес ниво в партньорство с водещи доставчици на технологии и производители, преработватели и дистрибутори на канабис. [...] æternity технологията е идеална за проследяване на целия процес на производство на канабис, от семената до пълния растеж на растенията, по цялата верига на доставките, което гарантира безопасността на потребителите при спазване на разпоредбите. "

 

Прогреса на Уругвай

 

Уругвай стана първата в света държава, която напълно легализира производството и продажбата на канабис през декември 2013 година.

Първата фаза на внедряване на системата за управление на веригата за доставки ще се проведе през октомври и се очаква да приключи през януари 2020 година. Пълното им изпълнение е планирано за средата на 2021 година.

Изпълнителният директор на Uruguay Can, Едуардо Бласина коментира развитието:

„Гордеем се, че сме първата компания в Уругвай, която може да гарантира качеството на нашите продукти по прозрачен и проверим начин. [...] Възможността да се проследи източникът и начина на производство на канабис е от полза както за потребителя, който трябва да се чувства сигурен за продукта, който консумира, така и за фармацевтичната индустрия.“