Abra ще позволи инвестирането във фракции от ETF-ове и акции

Abra ще позволи инвестирането във фракции от ETF-ове и акции

Крипто стартъпът Abra добави нова функция към блокчейн приложението си.

С него ще позволи на глобалните клиенти да купуват части от традиционните инвестиционни инструменти.

Фирмата твърди, че както можете да притежавате част от биткойн, така ще можете да имате част от по-скъпи акции например.

Новината бе обявена в сряда, като Abra каза, че приложението ще използва блокчейн и интелигентни договори за поддръжка на частични инвестиции във фондове, търгувани на борсата (ETFs). Приложението вече предлага инвестиции в 50 валути и над 30 криптовалути.

Минималната инвестиция е 5 долара. Функцията ще бъде достъпна за инвеститорите в над 155 страни, предлагайки нулеви такси за търговия на акции и инвестиции в ETF за останалата част от 2019 г.

За начало, Abra каза, че ще предложи 50 нови инвестиционни актива, включително акции от големи компании като Facebook, Apple, Amazon, Google, Netflix; ETF-ове като Vanguard Growth и S&P 500 и индекси като Russel 2000.

Abra не съхранява и няма достъп до средствата на потребителите. Вместо това, те се съхраняват в биткойн блокчейна, правейки транзакциите по-сигурни от централизирани бази данни, използвани от повечето крипто обмени и портфейли.

Основана през 2014 г., Abra е подкрепена от забележителни инвеститори, включително American Express Ventures, Foxconn Technology Group, Arbor Ventures и др.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Abra ще позволи инвестирането във фракции от ETF-ове и акции appeared first on CryptoDnes.bg.