Abra позволява на над 150 държави да закупуват акции с Биткойн

Abra позволява на над 150 държави да закупуват акции с Биткойн

Базираната в Сан Франциско Биткойн инвестиционна програма Abra направи услугата си достъпна за потребители извън САЩ, което позволява на общо 150 страни да купуват акции.

Abra, която стартира своята инвестиционна услуга през февруари, сега ще се погрижи за всеки в 155 страни, който желае да получи достъп до различни активи, включително традиционните и борсово търгувани фондове (ETF), използвайки Биткойн.

Този ход представлява авангардно предложение за притежателите на криптовалута, като стартирането на подобна услуга от страна на Abra я прави първата компания, която предлага такива опции, дори в САЩ.

Основателят на изпълнителният директор на платформата – Бил Бархайт – каза следното в прессъобщение:

Инвестирането във финансови пазари е основен инструмент за изграждане на лично богатство. Въпреки това, извън САЩ, по-голямата част от населението на света не инвестира във финансови активи или пазари поради проблеми с достъпността.

Разширяването включва и промяна на целевата аудитория, като потенциалните инвеститори, които иначе биха били изключени от системата, сега са фокус за борда.

По този начин Бархайт намекна, че планира да демократизира инвестирането на активи, дори да го направи достъпно за новите обществени групи.

Абра се занимава с това глобално неравенство, като позволява на повече хора да имат дял във финансовите пазари. Фокусът на този старт е да направи финансовите пазари на развитите страни по-достъпни за тези в развиващите се икономики.

Сега Abra предлага над 50 инвестиционни възможности с Биткойн, включително Uber, Tesla, Amazon, Apple и Google, както и златни и петролни тръстове.

Като част от новата имплементация, компанията предлага схема за реферали на нови потребители, за да получат безплатно $ 25 при отваряне на нова сметка, която включва BTC портфейл. Таксите за търговия също ще бъдат запазени на нула до края на 2019 година.

Според Бархайт, международният призив вече е осезаем. Венецуелците използват продукта, за да инвестират в стабилни алтернативи на засегнатия боливар (VES).

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Abra позволява на над 150 държави да закупуват акции с Биткойн appeared first on CryptoDnes.bg.