Aко биткойн остане под $16 000 до другата седмица, ще видим рекорд за най-дълъг мечи пазар

Aко биткойн остане под $16 000 до другата седмица, ще видим рекорд за най-дълъг мечи пазар

Ако цената на биткойн остане под $16 000, което е 20% по-малко от най-високите си стойности от $20 000 до 2 февруари, то ще претърпи най-дългия мечи пазар в десетгодишната си история.

На традиционните пазари спадът от 20% спрямо рекордно високите стойности се счита за мечи пазар. От януари 2018 година, биткойн е в период на мечи пазар и не успява да се възстанови над ключовите нива на съпротива и преживява интензивно 12-месечно разпродаване.

Какво могат да очакват биткойн инвеститорите?

От ноември 2018 година, цената на биткойн спадна от над $6,000 до средата на $ 3,000. При най-ниската си годишна стойност, цената на BTC спадна с повече от 47% в рамките на два месеца, като регистрира един от най-стръмните краткосрочни спадове през последните години.

Джош Рейджър, технически анализатор на криптовалута, заяви, че в рамките на една седмица, при предположението, че цената на BTC ще остане в тесен диапазон между $ 3,500 и $ 4,000, биткойн ще постави нов рекорд на корекция.

Анализаторът каза:

Рекорд корекция на BTC: На 2-ри февруари вероятно ще счупим рекорда за най-дългата корекция на биткойн: 410 дни (от ноември 2013 година до най-ниската цена през януари 2015 година). Много скоро ще можете да кажете, че сте оцелели най-дългия мечи пазар в историята на биткойн.

Понастоящем най-дългата корекция в историята на биткойн е 420-дневният мечи пазар, преживян през 2013 до 2015.

В краткосрочен план, търговците обикновено виждат ценовата тенденция на BTC да се клони нагоре. Крипто търговец с онлайн псевдонима “Mayne” предполага, че поради устойчивостта на биткойн, в диапазона на средно $ 3,000, потенциалното възстановяване може да е в ход.

Въпреки това, търговецът обясни също, че слабoто възвръщане на BTC над нивото от $ 3,500 и по-ниските върхове на актива, регистрирани през последните няколко седмици, може да остави актива уязвим за рязък спад в стойността.

Оттеглянето на биткойн ETF доказва крипто зимата

На 24 януари бе съобщено, че след оттеглянето на предложението на CBOE и VanEck за борсово търгуван фонд (ETF), цената на доминиращата криптовалута едва се измести.

Алекс Крюгер, анализатор и крипто икономист заяви, че стабилността на биткойн след дългоочакваното събитие показа липсата на търговска дейност и цялостен интерес към пазара.

Анализаторите очакват цената на BTC да остане стабилна в ниски ценови диапазони през първите две тримесечия на 2019 година, биткойн е на път да направи нов рекорд за най-дългия мечи пазар в своята история, който надхвърля сегашния рекорд с поне пет до шест месеца.https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Aко биткойн остане под $16 000 до другата седмица, ще видим рекорд за най-дълъг мечи пазар appeared first on CryptoDnes.bg.