84% скок в цената на биткойн, предвиждат експерти

84% скок в цената на биткойн, предвиждат експерти

Цената на биткойн може да нарасне с 84% до края на тази година, според проучване на експерти от Finder.com. Експертите смятат, че при най-голямата криптовалута все още има място за растеж и е на път да се покачи, въпреки препятствията.

Към края на 2017, биткойн търгуваше на $ 20,000. Оттогава досега цената върви само надолу и общественият интерес намаля. Един биткойн в момента е на стойност $3427, според данни от CoinMarketCap. Криптовалутата пострада от репресии от страна на правителството в Китай, заплахи от по-голяма регулация, масови продажби и проблеми с алгоритми, което води до огромни колебания в цените.

Цените се стабилизират, тъй като институционалните инвеститори навлизат на пазара

Бен Ричи, главният оперативен директор на Digital Capital Management, беше сред анкетираните експерти. Той направи убедителна прогноза за цената на биткойн през следващите няколко месеца. Според Ричи, водещата криптовалута ще достигне $9500 долара до края на годината. Той очаква, че тази година волатилността ще отслабне, тъй като институционалните инвеститори Bakkt и Fidelity Investments започват да навлизат в крипто пазара. Той каза:

Две неща, на които трябва да се обърнем внимание през 2019, ще бъдат дали ще видим отделяне на криптовалутите, тъй като към днешна дата те се движат относително по сходен начин.

Второто е въздействието на традиционните пазари върху криптовалутите. Ще се увеличи ли биткойн, ако S&P падне? Закупуването на криптовалути ще се подобри през 2019 с навлизането на Bakkt и Fidelity Group. Но не вярвам, че ще видим много институционални инвеститори, които ще влязат още известно време.

Но не всички са ентусиазирани относно бъдещето на флагманската криптовалута, тъй като анализаторите от JP Morgan предупредиха миналия месец, че цената на Bitcoin може да падне до $1260.

От началото на 2018 бяха направени множество прогнози за цената на BTC. Обаче по-голямата част от тези прогнози не успяха да дадат плод.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post 84% скок в цената на биткойн, предвиждат експерти appeared first on CryptoDnes.bg.