80% от компаниите не използват блокчейн

80% от компаниите не използват блокчейн

Стратегическият уебсайт на StackOverflow проучи близо 90 000 разработчици, а резултатите, публикувани на 9 април, показват, че 80% от организациите в момента не използват блокчейн.

Също така, 12.7% от разработчиците отговориха, че фирмите използват блокчейн за невалутни приложения, 4% за приложения, свързани с криптовалута, 2.1% приемат крипто, а 1.3% прилагат собствена криптовалута. StackOverflow също така твърди, че разработчиците в Индия най-вероятно ще кажат, че техните организации използват блокчейн технология.

Най-значителната част от разработчиците, 29,2%, вярват, че блокчейн е полезен в много области и може да промени живота ни по много начини. Все пак 26,2% смятат, че е полезно само като неизменна технология за водене на записи и не се използва като валута, а само 12,2% смятат, че е полезно за приложения на децентрализирана валута.

В едно вероятно позоваване на загрижеността относно въздействието на добива върху околната среда, 15,6% от анкетираните отбелязват, че смятат, че блокчейн е безотговорно използване на ресурсите. На последно място, 16,8% смятат, че блокчейн технологията е само временна прищявка. В доклада се твърди, че оптимизмът относно полезността на блокчейн е до голяма степен концентриран сред по-младите и по-малко опитни разработчици:

Колкото по-опитен е респондентът, толкова по-вероятно е те да кажат, че технологията блокчейн е безотговорно използване на ресурсите.

Както се съобщава по-рано тази седмица, повечето данъчни и финансови ръководители не обмислят приемането на блокчейн, според едно скорошно проучване, проведено от одиторската компания KPMG от “Голямата четворка”.

Друго проучване на KPMG, резултатите от което бяха публикувани в края на февруари, показа, че 48% от ръководителите на ниво С смятат, че блокчейн вероятно ще промени начина, по който правят бизнес през следващите три години.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post 80% от компаниите не използват блокчейн appeared first on CryptoDnes.bg.