74% от руснаците са запознати с “Биткойн”

74% от руснаците са запознати с “Биткойн”

Една огромна част от руснаците (56%) са запознати с Биткойн, разкрива ново проучване, проведено от руския Център за изследване на общественото мнение (ВЦИОМ).

Междувременно терминът “биткойн” е познат за 74% от руснаците, но само 9% от анкетираните имат задълбочени познания за най-голямата криптовалута по пазарна капитализация.

Руснаците не са склонни да приемат Биткойн

В доклада се посочва също, че само 2% от руснаците са инвестирали в Биткойн. Това се дължи на факта, че криптовалутата все още се възприема като лош инвестиционен инструмент от 65% от участниците в проучването. На всичкото отгоре, почти половината от населението (43%) е сигурно, че не можете да се закупят реални стоки или услуги с BTC.

Русия е петият най-голям пазар в света с крипто транзакции на обща стойност от $18,5 милиарда. Неотдавнашно проучване показа също, че Русия е на второ място по брой сделки на крипто борсите. Въпреки това, правителството на страната все още не одобрява регулаторна рамка за криптовалутите.

Образованите млади мъже идват на помощ

За разлика от останалата част от населението, хората с висше образование, млади мъже (18-25 години), активни интернет потребители и тези, които живеят в двата големи града на страната (Москва и Санкт Петербург), изглежда са запалени по Биткойн. Последната демографска група има най-високо ниво на информираност от 75%.

Следователно един типичен руски биткойн ентусиаст е образован млад мъж, който живее в огромен град. Това е в съответствие с проучване на Clovr, в което се заключава, че по-голямата част от собствениците на криптовалута в САЩ са мъже от поколение Y (“милениал”), които печелят над $75 000 годишно.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post 74% от руснаците са запознати с “Биткойн” appeared first on CryptoDnes.bg.