60% от хората смятат, че оттук насетне Биткойн ще расте

Биткойн халвинга, едно от най-очакваните събития в цялата криптовалутна общност се очаква да се случи след 365 дни. Както заключава, нова анкета в Twitter, огромното мнозинство е изцяло с възходящи настроения за цената на биткойн, която върви напред.

Биткойн халвинга, събитието, което ще намали блок наградата от копаене наполовина, ще се случи една година от днес (на 20 май). Към момента миньорите получават 12,5 BTC, когато се добива блок и до следващата година този брой ще бъде намален до 6,25 BTC.

Изглежда, че има пряка връзка между биткойн халвинга и цената на актива, което може би е нещото, за което се пораждат най-много притеснения. Историческите модели показват, че цените на биткойн са склонни да нарастват приблизително една година след всеки досегашен халвинг.

Има много смисъл в това, поне на теория – когато предлагането на биткойн е по-малко от търсенето, цената трябва да се повиши. Следователно, ако търсенето на биткойни се увеличи, или в най-добрия случай – ако остане същото, докато предлагането му спадне, цената трябва да се покачи.

2019 досега се оказа особено добра година за биткойн. От януари цената му се повиши с повече от 110%.

Bitcoin Price TV

Именно това увеличение доведе до това, че много индустриални поддръжници вярват, че бичият пазар се върна с пълна сила. Съвсем наскоро, Артър Хейс, главен изпълнителен директор на BitMEX, потвърди това, заявявайки, че „бичият пазар е налице”.

Също така изглежда, че това позитивно настроение се разпространи из цялата общност като цяло.

Сега, когато блоковите възнаграждения на биткойн са на една година от халвинга, хората отново започват да изразяват мнението си за това докъде ще стигне цената.

Според ново проучване в Twitter с над 1900 гласа, повечето смятат, че пазарът ще скочи преди халвинга. Освен това 26% от участниците смятат, че цената ще изостане, но ще се увеличи след като халвинга се случи.

И докато имаме цяла година, през която ще видим как ще се развият нещата, важно е също да следим ценовото действие точно сега.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post 60% от хората смятат, че оттук насетне Биткойн ще расте appeared first on CryptoDnes.bg.