6 причини да инвестирате в XRP сега

6 причини да инвестирате в XRP сега

Въпреки изтощителния мечи пазар от 2018, Ripple никога не е преставал да учудва със своята страховита еволюция и все по-нарастващото приемане. Началото на 2019 намира Ripple на второ място според CoinMarketCap, с една позиция пред дългогодишния си претендент, Ethereum.

Ripple е един от най-амбициозните проекти на нашето време, проектиран да бъде нещо повече от обикновен платежен протокол. Платформата Ripple е протокол, базиран на блокчейн с отворен код, предназначен да позволява бързи и евтини транзакции, като надеждите са, че един ден ще революционизира международните транзакции в световен мащаб, както и голяма част от финансовата сфера.Резултат с изображение за xrp png

Ripple е създаден предимно, за да обслужва банките и най-големите финансови институции в света и се вижда във все повече заглавия, благодарение на интересните им развития през последните няколко месеца. Компанията успя да привлече толкова много внимание в индустрията, че все повече инвеститори обръщат погледа си към Ripple.

Може да се каже, че въодушевлението, което Ripple среща е оправдано, тъй като платформата има няколко забележителни постижения зад себе си. Ripple е в състояние да обработва всяка сделка добре в рамките на 4 секунди (много по-бързо от повечето криптовалути), таксите са много ниски и позволява международни финансови транзакции, с достъпни по целия свят плащания.

Друго твърдение за истинския успех на Ripple е неговото ползотворно партньорство с повече от 100 банки по целия свят, включително някои от най-големите имена в бранша.

Ако все още имате нужда от убеждаване за инвестиране в Ripple, ето най-добрите причини, поради които трябва:

Протоколът за транзакции е уникален

В сърцето на Ripple има разширен протокол за транзакции на платформата. Проектиран да фиксира всички проблеми, свързани с изпращането на пари в международен план, протоколът позволява на потребителите да прехвърлят дигитални валути, фиатни валути и дори информация бързо, и без усилия. И двамата участници в обменния процес имат достъп до много сигурен канал, което прави Ripple много полезен както за големи банкови институции, така и за физически лица.

Благодарение на гореспоменатите мащабни партньорства, които Ripple в момента пуска, можете да очаквате, че протокола ще предложи още повече в бъдеще.

Може да се похвали с изключителни скорости на транзакциите

В момента, Ripple има общ капацитет от 50 000 TPS (транзакции в секунда), което е впечатляващо, откъдето и да се погледне. За справка, Visa (един от най-големите дигитални платежни процесори в света) има ограничение от 24 000 транзакции в секунда. Тази скорост, съчетана с надеждността на платформата, би трябвало да помогне за постигането на още по-голямо приемане през следващите месеци.

Подкрепен е от брилянтен екип

Ripple има някои много големи имена зад себе си. Финтех компанията от Сан Франциско е основана през 2012, въпреки че корените на проекта датират от 2004. Тя е създадена от Джед МакКейлеб и Крис Ларсен, двама брилянтни умове. Днес в екипа участват главен изпълнителен директор Брад Гарлингхаус, главен технически директор Стефан Томас и главният криптограф Дейвид Шварц.

Технологичните гиганти инвестират в Ripple

Интелигентни решения, много работа и всички правилни връзки правят Ripple крипто гиганта, който е днес. В момента компанията е подкрепена от големи инвеститори като Cambridge Global Payments, Star One Credit Union, BBVA, SEB, SBI Remit, eZforex, както и технологични гиганти като Google, Apple, Airbnb, Asana, BuzzFeed, Coinbase, Facebook, Twitter и Snap.

XRP на Ripple все още е евтин

Това може да се окаже изненада, особено като се има предвид факта, че е на второ място по пазарна капитализация. Истината обаче е, че XRP на Ripple е една от малкото топ криптовалути, които могат да бъдат закупени за по-малко от $1. Това го прави подходящ дори за инвеститори с ниски бюджети.

Няма реална конкуренция

Въпреки че Stellar се смята за главния конкурент на Ripple (тъй като и двата проекта са съосновани от Джед МакКейлъб), има серия от различия, които ще докажат това, че компанията няма аналог. Може би най-голямата разлика между Stellar и Ripple е философска. Докато Ripple е проектиран от самото начало, за да се хареса на банките и големите корпорации, целта на Stellar е да предостави евтини финансови услуги за хората, които нямат достъп до банки и хората от тепърва развиващите се страни в света.

Заключение

Важно е да се разбере, че всички инвестиции в крипто идват с определени рискове. Въпреки това, като се има предвид всичко споменато по-горе, ниската входна бариера, ниската цена на неговия токен и факта, че Ripple е толкова популярен и има такива силни партньорства, това без съмнение е много добра инвестиционна възможност за всеки, който иска да изкара пари през следващите години.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post 6 причини да инвестирате в XRP сега appeared first on CryptoDnes.bg.