$50 000 за Биткойн още през 2019 година?

$50 000 за Биткойн още през 2019 година?

Може ли Биткойн да достигне $ 50,000 тази година?

Докато по-голямата част от криптовалутите са много под по-ранните си върхове, всеки ден излизат нови прогнози за бъдещите цени на крипто.

Едно такова предсказание е, че Bиткойн може да достигне до $50,000 през 2019.

Мениджърът на крипто порфтолиа на име Джет Синг заяви на Световния икономически форум в Давос в края на миналата година, че волатилността е напълно нормална, когато става въпрос за пространството на криптовалутите.

Той също така заяви, че е нормално криптовалутите да се колебаят със 70% до 80%. Това е една от основните причини, поради които волатилността не го обезпокоява изобщо.

Той сравнява криптовалутите с компании като Microsoft и Apple. Първоначално акциите им също бяха доста нестабилни. Но докато компаниите развиват своя бизнес модел, акциите не само се повишиха, но и станаха много по-устойчиви.

Биткойн и страхът на инвеститорите

Въпреки това, много от инвеститорите в момента са притеснени от високата волатилност. Според него обаче дългосрочните инвеститори изобщо не трябва да се страхуват от това. Тъй като те са тук, за да останат за по-дълъг период от време, просто трябва да държат дигиталните активи за по-дълъг период от време.

Дали портфолио мениджърът е прав или не, само времето ще покаже. Истината е, че в момента много от инвеститорите се двоумят за наливането на нови пари в биткойн. Само след като са сигурни, че волатилността вече я няма и BTC възобнови възходящия си тренд, можете да бъдете сигурни, че повечето от инвеститорите действително ще бъдат готови да вложат капитал в тази криптовалута.

Голяма част от инвеститорите просто търпеливо държат средствата си, за да разберат дали този пазар ще възобнови възходящия си тренд или не.

От друга страна, институциите увеличават присъствието си, което със сигурност ще облагодетелства пространството и ще добави стойност и доверие към крипто-сферата в бъдеще.

Цената на Биткойн е волатилна, което прави прогнозите в краткосрочен план доста предизвикателни, дори и за опитните анализатори.

Анализаторите, ентусиастите и индустриалните фигури имат много различни мнения и прогнози за цените на биткойн както дългосрочни, така и краткосрочни. Оптимизмът все още е голям в много страни – доклади от ново проучване сред британските финансисти предполага, че мнозинството ще купува повече токени с надеждата, че цените ще се възстановят по-късно тази година.

Трябва да се очакват все повече прогнози и да сме готови за невероятни цифри, които са следствие на непрестанната промяна в цената на дигиталните активи.

Според Майкъл Най, например, който е основател на Titan Ventures, Биткойн повече никога няма да падне под $4000. За много хора, тази сума е реалното дъно, което флагманската криптовалута вече достигна. Това значи само едно – за номер едно криптовалута, пътя е само нагоре.

Прогнозите са много и варират – от тотален срив до нула, чак до космическите суми от $250 000. Това са индивидуални мнения на експертите, които са базирани на техен собствен анализ и наблюдения. Като се има предвид, че повечето прогнози са опитимистични, може би можем да си позволим по-светъл поглед върху бъдещето на BTC.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post $50 000 за Биткойн още през 2019 година? appeared first on CryptoDnes.bg.