40% от институционалните инвеститори вярват, че блокчейн е новият интернет

40% от институционалните инвеститори вярват, че блокчейн е новият интернет

40% от институционалните инвеститори вярват, че блокчейн технологията може да бъде най-важното нововъведение от интернет насам. Проучването е направено от търговския съюз Global Blockchain Business Council (GBBC).

Мненията на 71 инвеститори за блокчейн бяха разкрити този месец по време на Световния икономически форум (WEF) в Давос, Швейцария. Резултатите от проучването на GBBC разкриват, че 40% от институционалните инвеститори, които са участници в проучване, мислят блокчейн “може да бъде най-трансформиращата технология от интернет насам”.

В допълнение, малко под една трета от интервюираните инвеститори смятат, че бизнесът ще трябва да обърне повече внимание върху иновативната технология.

Главният изпълнителен директор на GBBC Сандра Ро казва следното:

Няма никакво съмнение за потенциалното въздействие, което блокчейнът може да окаже върху повечето сектори и ключови области на ежедневието.

 

Все по-често печелившите организации в близкото бъдещето ще бъдат тези, които имат ясна и всеобхватна стратегия за блокчейн и тези, които са поели ангажимент да го прилагат и използват, за да трансформират своите организации. Подобно проучване по-рано тази седмица разкри, че институционалните инвеститори смятат, че 63% от висшите бизнес ръководители имат ограничено разбиране за технологията.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post 40% от институционалните инвеститори вярват, че блокчейн е новият интернет appeared first on CryptoDnes.bg.