4 големи фармацевтични компании се присъединяват към блокчейн проект

4 големи фармацевтични компании се присъединяват към блокчейн проект

Pfizer Inc. и други водещи американски фармацевтични компании се присъединиха към проект за изграждане на блокчейн мрежи за здравната и фармацевтичната индустрия, според съобщение за пресата от 2 май.

McKesson Corporation, AmerisourceBergen Corporation, Premier Inc. и Pfizer Inc. се присъединиха към работната група по проекта MediLedger Project and Chargebacks.

MediLedger – инициатива на базираната в Сан Франциско технологична компания Chronicled Inc. – е предназначена да намали разходите и да направи процесите по-ефективни при споделянето на данни чрез разработване на обща мрежа. Решението вероятно ще автоматизира процесите на съгласуване и възстановяване на разходите.

Обезщетенията – анулирани или оспорвани сделки – са често срещано явление при средните вериги за доставки в Съединените щати, където различни участници, включително правителствени програми и частни застрахователи, участват в плащането.

Според съобщението, мрежата вече успя да създаде протокол за потвърждение, който е в съответствие с действащите регламенти за Закона за сигурността на снабдяването с фармацевтични вещества от 2019 година. Данните на участниците се споделят само с търговските партньори, които те избират конкретно, тъй като платформата не предоставя централно хранилище на всички данни.

Коментирайки сътрудничеството, CTO-то на Chronicled, Маурицио Греко каза, че “можем да проектираме блокчейн система, така че само притежателят на лиценз може да създава записи за собствените си продукти, например. Това може да изглежда като проста илюстрация, но е революционна.”

Блокчейн набира скорост в здравното пространство. Наскоро, основният доставчик на здравни информационни технологии за правителството на САЩ, HMS Technologies Inc. (HMS) разкри, че ще интегрира блокчейн платформата на Solve.Care с в своите федерални инициативи в областта на информационните технологии за здравето. Този ход е насочен към намаляване на разходите за държавно здравеопазване и подобряване на оперативната съвместимост и достъпност.

В Южна Корея, Медицинският център на Гил сключи споразумение с пазара за медицински данни Longenesis, за да създаде решение за управление на здравни данни, базирано на блокчейн. Това предполага повишаване на ефективността на събирането на данни, подобряване на процесите на медицински изследвания и осигуряване на прозрачно управление на данните за пациентите.https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post 4 големи фармацевтични компании се присъединяват към блокчейн проект appeared first on CryptoDnes.bg.