376 индивида притежават 33% от всичкия Етериум

376 индивида притежават 33% от всичкия Етериум

Една трета от всички етери са собственост на само 376 кита към 1 май, показват нови проучвания.

Стартъпа за блокчейн анализи, Chainalysis, публикува проучването в сряда, в което се посочва, че докато тези 376 индивида контролират 33% от циркулиращото предлагане през 2019, този брой всъщност е по-нисък от нивата, наблюдавани през 2016 и 2017 година.

Проучването установи също, че тези китове нямат „смислено” въздействие върху цената на ETH, но увеличават волатилността в рамките на деня на пазара на криптовалута, когато правят големи разпродажби.

Chainalysis определя китове като топ 500 притежатели на криптовалути, с изключение на услуги, които съхраняват своите ценни книжа извън борсите. Установено е, че Етериум китовете в момента представляват едва 7% от цялата транзакционна дейност.

Освен това проучването установи, че по-голямата част (около 60%) от тези китове не са активни търговци, което означава, че държат активите си и не търгуват редовно на борсите за криптовалути.

Това означава, че те постоянно държат 25-40% от циркулиращото предлагане на ETH и представляват само 5-18% от обема на сделките, каза Chainalysis.

Освен това, като се използва модел на векторна авторегресия (VAR), често използван във финансовия анализ на времето, Chainalysis установи, че ETH цените следват тези на биткойн (BTC). Това означава, че средно 1% увеличение на цената на BTC вчера води до 1.1% увеличение на цената на ETH днес. Изследването обаче не намери „статистически значимо” въздействие на цените на BTC върху волатилността на ETH в рамките на деня.

Проучването също така анализира въздействието на изпращането и получаването на средства от китове към и от борсите, използвайки модел на VAR. Тo установи, че изпратените средства оказват въздействие върху волатилността, но не и на цената, докато получените средства нямат влияние нито върху цените, нито върху ценовата волатилност в рамките на деня.

„Тези предварителни констатации са в съответствие с литературата относно цените на фондовия пазар и волтилността“, заключава Chainalysis. “Академиците откриват, че големите аномални колебания в търгуваните обеми на отделни акции, особено S&P 500, са склонни да повлияят на волатилността, а не на ценовите нива.”

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post 376 индивида притежават 33% от всичкия Етериум appeared first on CryptoDnes.bg.