$30 милиона инвестиция в Етериум 2.0

$30 милиона инвестиция в Етериум 2.0

Фондация Етериум публикува в официалния си блог, че възнамеряват да отпуснат $30 милиона в средства за разработването на различни части от проекта Eтериум, включително актуализация на Plasma и Етериум 2.0.

Според публикацията Фондация „Етериум” е променила фокуса си, за да съответства на растежа на блоковата верига Етериум (ETH):

Тъй като екосистемата е узряла, Фондация Етериум е усъвършенствала фокуса си. Да направим най-доброто за Eтериум не означава да се опитваме да направим всичко – това означава да се съсредоточим върху това, къде можем да добавим най-голяма стойност, и да оставим място за другите да добавят стойност в областите, в които те ще бъдат най-ефективни.

Те продължават да обясняват каква роля играе фондацията в по-нататъшното развитие на Етериум като разпределител на средства и поддръжник на проекта.

През следващата година, Фондация Етериум планира да похарчи 30 милиона долара за ключови проекти в екосистемата. Този бюджет е изолиран срещу низходящо движение на цените ETH. За да изясним как определяме най-високите ни приоритети, ще опишем по-долу три основни категории разпределение на ресурсите: (1) Изграждане на Eтериум на утрешния ден, (2) Подпомагане на днешнiq Eтериум и (3) Развитие и осведоменост.

От общия бюджет, $19 милионa ще отидат за разработването на решението за скалируемостта на Plasma и актуализации на Етериум 2.0 през следващите 12 месеца. Други разработки ще включват интелигентни договорни езици, „Етериум Фаза 3 и отвъд“, научноизследователска и развойна дейност, академично сътрудничество, научни разработки, одит и проверка.

$8 милиона ще бъдат отпуснати за подкрепа на разработките на Етериум 1.0, за да се гарантира, че платформата остава най-добрата платформа за интелигентни договори в света.

$3 милиона ще бъдат запазени и насочени към привличане на повече разработчици, образованието им, подкрепата им с инструменти и организирането на общността.

Етериум 2.0 е много очакван проект, тъй като се очаква да подобри скалируемостта на мрежата до глобално ниво. Другата важна актуализация, внесена от Етериум 2.0, ще бъде промяната на консенсусен протокол за доказателство за залог (PoS).

Съоснователят на Етериум и основател на ConsenSys, Джоузеф Любин, обясни, че Етериум 2.0 ще подобри скалируемостта на мрежата 1000 пъти през следващите 2 години.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post $30 милиона инвестиция в Етериум 2.0 appeared first on CryptoDnes.bg.