3% от американските пенсионери притежават биткойн, според проучване

3% от американските пенсионери притежават биткойн, според проучване

Около 3% от американските пенсионери твърдят, че притежават биткойн в ново проучване, публикувано от списанието Gold IRA Guide на 17 април.

През април, Gold IRA Guide проведе проучване, което попита 1000 американски пенсионери над 50 годишна вързраст за тяхното отношение спрямо инвестирането в криптовалута номер едно на пазара.

Според резултатите от проучването, 56,7% от анкетираните знаят за биткойн, но не са заинтересовани да инвестират, докато 2,7% твърдят, че вече притежават някакъв биткойн.

Около 3,5% казват, че искат да инвестират в биткойн, но не знаят как да започнат, а 4.5% от пенсионерите проявяват интерес да инвестират в биткойн, но решават да го следят от разстояние, вместо да действат по въпроса.

С това голяма част от американските пенсионери дори не знаеха какво е биткойн, като 32,9% от анкетираните отговарят, че „нямат представа какво е биткойн“.

American retirees about investing in bitcoin

По-рано през април бе съобщено, че 2% от гражданите на Русия са инвестирали в биткойни, въз основа на проучване на най-старата анкетираща институция в постсъветската Русия.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post 3% от американските пенсионери притежават биткойн, според проучване appeared first on CryptoDnes.bg.