$3 милиарда готови да бъдат наляти в крипто пазара

$3 милиарда готови да бъдат наляти в крипто пазара

Около $3 милиарда са готови и се очаква да пъмпнат Биткойн, Eтериум, XRP и алткойновете, според старшия пазарен анализатор на eToro, Мати Грийнспан.

В нов туит, Грийнспан коментира позицията на редица търговци и анализатори, които твърдят, че общата сума на парите, която в момента се съхранява в стейбълкойн, може да обърне пазара по всяко време.

Tether (USDT) в момента е най-големият стейбълкойн на пазара, с обща пазарна капитализация от $ 2,08 милиарда. Но дали всички тези пари стоят неподвижно в тази криптовалута е спорно.

Twitter потребителят Майк Чапман оспори Грийнспан, като посочи, че парите, които са „паркирани“ в Tether, на практика не съществуват, тъй като търговците бързо влизат и излизат от своите позиции.

Съдейки по новоактивираните Биткойн портфейли, можем да се предположи, че все повече фиатна валута може вече да се налива в BTC. Компанията за пазарно разузнаване Flipside Crypto заяви пред Bloomberg, че значителен брой пасивни Биткойн портфейли се връщат към живота.

През предходните две седмици, голям брой сметки за електронно съхранение, известни като дигитални портфейли, които държат Биткойн, станаха активни, според фирмата за пазарна информация Flipside Crypto. Докато 40% до 50% от всички Биткойн обикновено седят в портфейли, които са били неактивни от един до шест месеца, средната стойност е около 10% от 15 март.

Според съоснователя на Flipside Crypto и ръководителя на науката за данните, Ерик Стоун, цифрите потвърждават, че новата бича тенденция на биткойн може вече да е започнала.

Ако сте крипто оптимист, това е добра новина. Има все повече хора, които обмислят купуването на Биткойн.

Главният изпълнителен директор на Flipside, Дейв Балтер, вижда системна тенденция за по-голяма подкрепа за нововъзникващия клас активи. Той казва, че броят на новоактивираните дигитални портфейли, след тази дълга крипто зима, е далеч по-значим от докладите за Биткойн китовете, които пъмпват цената на криптовалутата.

Смятаме, че този ход е много по-валиден от няколко хода на китовете през октомври. Това вероятно означава промяна в възприятието или доверието в този клас активи.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post $3 милиарда готови да бъдат наляти в крипто пазара appeared first on CryptoDnes.bg.