$25 милиона в XRP бяха дарени от съоснователя на Ripple

$25 милиона в XRP бяха дарени от съоснователя на Ripple

Крис Ларсен, съосновател на базираната в Сан Франциско технологична компания Ripple, и съпругата му Лина Лам дариха $25 милиона в XRP на университет в Калифорния, според официално съобщение от 5 април.

Ларсен и Лам допринесоха с $25 милиона в XRP токени за Бизнес колежа на San Francisco State University (SFSU), чрез частна фондация RippleWorks, която предоставя практическа подкрепа на обещаващи социални предприемачи.

Университетът ще насочи средствата за подпомагане на студенти, изучаващи глобални предприемачески и финтех екосистеми. Според SFSU, дарението е най-големият принос, правен в криптовалута за университет в САЩ. Президентът на университета, Лесли Е. Вонг, каза:

Този новаторски подарък ще позиционира Бизнес колежа като развиващ се, отчетливо разнообразен и важен за индустрията епицентър на бизнес иновациите и предприемачеството. Крис, Лина и Rippleworks са новатори и техният подарък ще вдъхнови нашите ученици творчески и стратегически да подходят към бизнес и технологичните пейзажи, за да се превърнат в следващото поколение на предприемачите и глобалните бизнес лидери.

Този ход следва официалната програма за социално въздействие на Ripple, наречена „Ripple for Good“, която стартира миналия септември. Програмата трябваше да работи в сътрудничество с RippleWorks и да обедини $25 милиона от фирмата заедно с $80 милиона от дарения за инвестиране в проекти, фокусирани върху образованието и “финансовото включване”.

Ripple преди това правиха подобни дарения. Миналия юни, компанията разкри своята Университетска инициатива Blockchain Research Initiative, състояща се от дарение от $50 милиона на 17 университета в световен мащаб за подкрепа на блокчейн и крипто образованието.

През март миналата година, Ripple дарява $29 милиона в XRP, за да подкрепи американските държавни училища, изпълнявайки искания за финансиране от учители чрез благотворителен фонд DonorsChoose. Дарените пари бяха определени да оборудват повече от 30 000 класни стаи, във всички 50 държави.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post $25 милиона в XRP бяха дарени от съоснователя на Ripple appeared first on CryptoDnes.bg.