2019 e годината, в която институциите ще навлезнат в крипто пазара

Крипто борсата на близнаците Уинкълвос, Gemini, наскоро си партнира с финансовата и информационната компания British Telecom в сделка, която ще отвори вратите към хиляди борси, брокери и финтех институции.

В прессъобщение, британската мултинационална телекомуникационна компания обяви, че водещaта борса за криптовалути със седалище в Ню Йорк и попечителят Gemini Trust LLC се присъединиха към BT Radianz Cloud.

Най-големият доставчик на телекомуникационни услуги в Обединеното кралство оперира в 180 страни в световен мащаб и обслужва мултинационални организации по света с услуги за сигурност и мрежи, както и облачни услуги чрез Radianz.

Според съобщението, този ход ще осигури на Gemini достъп до една от най-големите, сигурни финансово-облачни мрежи в света, чиито членове обхващат 50 страни. Мрежата се състои от хиляди брокери, институции, борси и къщи за клиринг и сетълмент. Партньорството ще предостави на членовете на общността достъп до растящия пазар на криптовалути.

Сътрудничеството ще предостави на членовете на BT Radianz достъп до търговската и инвестиционна платформа на Gemini чрез сигурна и професионална среда, която е от първостепенно значение за институциите.

Според уебсайта на BT Radianz те вече реализираха стратегически партньорства с няколко индустриални гиганта, включително Microsoft, Cisco, Dell, Oracle, Symantec и Amazon Web Services.

Главният информационен директор на Gemini, Ник Виджиър, похвали този ход, заявявайки, че “това укрепва нашата институционална връзка с инвеститорите и ни помага да разгледаме по-добре нашите предложения в това пространство”.

Потенциалът за нови институционални клиенти чрез това сътрудничество е огромен. BT вече има десетилетия опит в областта на технологиите и комуникациите, а Gemini ще внесе своето крипто ноу-хау на масата. Майкъл Уудман, изпълнителен директор на BT Radianz, добави:

Глобалните финансови институции имат много специфични изисквания относно ефективността, устойчивостта и сигурността на инфраструктурата, върху която търгуват. Те очакват строги нива на обслужване и ще правят бизнес само в рамките на надеждни търговски рамки, които им помагат да изпълнят своите собствени договорни изисквания и изисквания за съответствие. Това може да затрудни малките или новите доставчици на услуги. С присъединяването си към Radianz Cloud, Gemini постига обсега и мащаб, изисквани от глобалните институции и се възползва от установената рамка за правене на бизнес с тях.

2019 – Годината, в която институциите ще навлезнат в крипто

Според CME, партньорите на BT Radianz се състоят от банки, корпорации, посредници, хедж фондове, мениджъри на активи, фирмени търговски дружества и доставчици на услуги. Radianz е единна, устойчива и сигурна мрежа, проектирана за нуждите на международната индустрия на финансовите пазари с над 400 доставчици на услуги, които са от решаващо значение за днешните глобални изисквания за финтех.

Криптовалутите вече са добавени към този списък.

Въпреки настоящите пазарни проблеми, 2019 бе обявена от мнозина като годината, през която институциите влизат в криптосферата. Партньорства като това са сигурен знак, че това вече започва да се случва.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post 2019 e годината, в която институциите ще навлезнат в крипто пазара appeared first on CryptoDnes.bg.