20-ят най-богат човек в света инвестира в кръг на финансиране на Bakkt

20-ят най-богат човек в света инвестира в кръг на финансиране на Bakkt

Bakkt, платформа създадена от Интерконтиненталната борса (ICE), завърши първия си кръг на финансиране.

В рамките на този кръг бе осигурена инвестиция от Ли Ка-Шинг, известен хонгконгски милиардер и един от най-богатите хора на планетата.

Според EJ Insight, един от най-видните инвеститори в Bakkt е Horizons Ventures, компания за рисков капитал от Хонг Конг, основана от Ли Ка-Шинг. Той е 20-ия най-богат човек в света, според Forbes. През последното десетилетие милиардерът натрупва диверсифициран портфейл от стартъп компании.

Bakkt, крипто платформа, подкрепена от Интерконтиненталната борса (ICE), завърши кръг oт финансиране на 31-ви декември 2018 година. Платформата отчете повече от $180 милиона, стартирайки успешно новата година.

Това обаче не е първият път, в който Ка-Шинг се впуска в крипто сектора. През 2013 година, Horizons Ventures инвестира в BitPay, Bitcoin софтуер за обработка на плащания, а през 2016 в Blockstream, доставчик на блокчейн технологии.

Подкрепата на някои от най-големите имена сред институционалните инвеститори би могло да помогне на крипто пазара да получи твърде необходимото признание. Институционалната подкрепа може също да намали волатилността, която мъчи крипто пазара от години.

Крипто търговци на дребно очакват с нетърпение пускането на договорите на Bakkt на 24-ти януари 2019, тъй като първоначалното пускане беше определено за ноември 2018. Компанията обвини регулаторни неуспехи за забавянето. Платформата подаде заявление до Комисията за търговия на фючърси на САЩ и чакаше за одобрение.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

 

The post 20-ят най-богат човек в света инвестира в кръг на финансиране на Bakkt appeared first on CryptoDnes.bg.