18-годишен обвинен в кражба на $ 100,000 в MonaCoin

18-годишен обвинен в кражба на $ 100,000 в MonaCoin

Японските власти в град Утсуномия са повдигнали обвинение срещу 18-годишен за кражба на крипто от Monappy, услуга за цифрови портфейли за MonaCoin.

Твърди се, че неназованият тийнейджър е бил препращан към прокурорите в това, което е първия случай, в който страната е повдигала обвинение срещу хакер на криптовалута.

Според Japan Times обвиняемият, който е жител на префектурата Точиги, е обвинен в кражба на над $ 100,000 в криптовалута между 14-ти август и 1-ви септември миналата година. Местните доклади твърдят, че момчето е откраднало средствата от Monappy, онлайн портфейл, използван за съхраняване и управление на MonaCoin (MONA).

$ 100,000 в крипто бяха откраднати от повече от 7,700 потребителя, твърдят докладите. Ръководството на Monappy отговори на инцидента, казвайки, че ще обезщетят потребителите си.

Хакерът е използвал Tor, за да скрие личната си информация, която включва IP адрес, съобщава Japan Times. След това той се възползвал от слабост в уебсайта, която му позволила да подава заявки за изпращане на криптовалута към сметката си многократно.

Така той прехвърли почти 100,000 долара, или 15 милиона йени, в MonaCoins към неговата сметка. Докладът за инцидента разкри също така, че хакерът е прехвърлил откраднатите средства на сметка в друг крипто сайт.

Докато името на уебсайта беше оставено извън местните доклади, самият хакер казал на властите, че е превърнал откраднатия MonaCoin в друг цифров актив. Полицията съобщи, че хакерът е използвал конвертираните средства, за да купува различни продукти онлайн, включително смартфон.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post 18-годишен обвинен в кражба на $ 100,000 в MonaCoin appeared first on CryptoDnes.bg.