$ 131,4 милиона в къси позиции бяха ликвидирани на BitMEX

$ 131,4 милиона в къси позиции бяха ликвидирани на BitMEX

Биткойн, най-голямата криптовалута по пазарна капитализация, направи още един рекорд за годината вчера, като цената надмина предишния си връх за годината.

Монетата установи ново ниво на съпротива, когато се приближи до $ 9,000, в рамките на няколко часа след като проби нивото от $ 8,500.

Според OpenMarketCap, по време на писане на статията, най-голямата криптовалута се търгува на $ 8,657 с пазарна капитализация от $ 153 милиарда.

24-часовият обем на криптовалута беше 30,791 милиарда долара, а монетата регистрира повишение от над 10% през последните седем дни.

Този параболичен ръст на Биткойн обаче продължава да бъде фатален за отворили къси позиции.

След като монетата достигна най-високото си ниво, около 131.4 милиона долара бяха ликвидирани на BitMEX, водеща платформа за търговия с криптовалути и деривати.

Търговската платформа дава възможност на търговците да отварят къси или дълги позиции на Биткойн, на базата на пазарните условия, като обменът осигурява ливъридж до 100x за определени продукти.

От една страна, имаме търговци, които залагат на възходящото бъдеще на Биткойн, тъй като получават печалби, като продават монетата си, когато цената е висока и купуват актива, когато цената е ниска.

От друга страна, късите продавачи са тези, които печелят от заемането на средства, когато цената на Биткойн е висока. Тези заети активи се продават на пазара, след което се изкупуват обратно, когато цената на монетата е ниска.

По принцип, късите продавачи са тези, които залагат на меча тенденция за Биткойн, докато дългите продавачи са тези, които залагат на обратното.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post $ 131,4 милиона в къси позиции бяха ликвидирани на BitMEX appeared first on CryptoDnes.bg.