$129 милиона в XRP са продадени през четвъртото тримесечие на 2018 година

$129 милиона в XRP са продадени през четвъртото тримесечие на 2018 година

През четвъртото тримесечие на 2018 г. Ripple продаде XRP на обща стойност $ 129,03 милиона, от които 40,15 милиона долара бяха продадени в институционални директни продажби от дъщерно дружество на Ripple.

Повече от 30 нови борси започнаха да предлагат XRP, правейки валутата достъпна за повече от сто борси.

Освен това, девет борси, включително Binance, изброиха XRP като базова валута срещу други цифрови активи. Интересното е, че Q4 отбелязва най-ниската средна волатилност на крипто-валутата от Q4 2016—5% – съчетана с увеличаване на дневния обем (средно $ 585.7M).

Всеки месец един милиард XRP биваше освободен от ескроу, 2.4 милиарда от които бяха върнати; останалите 600 милиона бяха използвани за подпомагане на екосистемата, конкретно с инвестиции в RippleNet Accelerator Program и Xpring.

Докладът предупреждава за “стабилните монети”, тъй като те са „подкрепени от едно цяло, в сравнение с децентрализираните цифрови активи“. Дава се Basis като пример, която наскоро бе спряна поради регулаторни проблеми, след което трябваше да върне по-голямата част от набраното финансиране. Въпреки това, като се има предвид, че Ripple притежава 60% от токените на XRP, критиките звучат нелепо.

В доклада се обяснява, че „стабилните монети могат да въведат риск и доверие на контрагентите в системата и имат потенциал да подкопаят цялата теза зад блокчейн и цифровите активи“.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post $129 милиона в XRP са продадени през четвъртото тримесечие на 2018 година appeared first on CryptoDnes.bg.