$ 10,000 е неизбежна цел за Биткойн

$ 10,000 е неизбежна цел за Биткойн

Цената на Биткойн падна с около 3% в рамките на една нощ, за да тества $ 8,420, преди да се възстанови рязко към 8,680 долара.

Нека да разгледаме цената на Биткойн, за да видим какво да очакваме за най-голямата криптовалута.

Ако погледнем часовата графика на цената на Биткойн, виждаме, че след пробив от възходящия триъгълник, BTC е постигнал прилично възстановяване след първоначалното отхвърляне около $ 9,000.

BTC / USD сега консолидира малко под ценовото ниво от $ 8,700.

Пресичането на MACD с неговата сигнална линия предполага, че ценовият импулс може би ще облагодетелства биковете.

Освен това, рязкото отхвърляне от страна на RSI от района на свръхпродажба означава, че биковете може би все още са в режим на закупуване на всеки спад.

Ако погледнем дневната графика, акцентът e върху пробиването на Биткойн и намирането на подкрепа на нива, които преди това са били съпротиви по време на мечия пазар.

Следващото ниво за прекъсване е психологическото ниво от $ 10k, за което мнозина се съмняват, че е възможно.

Пробивът от консолидацията в долния обхват на $ 8k предполага, че всъщност целта на възходящия триъгълник ще бъде около $ 11.5k, малко над $ 10k, където която мнозина търсят за съпротива.

Тъй като цената на BTC продължава да се движи нагоре с такава инерция, човек няма как да не се запита къде, ако някъде, ще има значителен интерес за продаване, като се има предвид, че досега мечките не успяват да натиснат цената значително.

Въпреки всеобщия оптимизъм, ако приемем, че сме на този етап от пазарния цикъл, е добре да внимавате, най-вече ако търгувате с ливъридж.

На макро ниво, с повишаването на цените, ние знаем, че късите позиции са или потънали, или са подложени на сериозен натиск за затваряне на печалба. Има потенциални 9,5 хиляди шорта, които да бъдат ликвидирани в Bitfinex.

Освен това, институциите и професионалните трейдъри обикновено търсят автоматично влизане на пазара на нива от 61,8%, което е на 13,6 хил. долара.

Изглежда, че все още може да има добри перспективи за повишаване на цената на Биткойн.

Изображения от investing.com

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post $ 10,000 е неизбежна цел за Биткойн appeared first on CryptoDnes.bg.