10-месечен връх в дневната търговия на крипто пазара

10-месечен връх в дневната търговия на крипто пазара

Общият обем на крипто търговията, според Coinmarketcap (CMC), достигна 300-дневен връх този вторник.

Обемът достигна $ 33,85 милиарда, което е най-високата стойност наблюдавана за последните 10 месеца.

Тези данни предполагат, че активността на крипто пазарите се увеличава – CMC проследява общия обем на 2,074 криптовалути, включително данни за това как те се купуват и продават на борси в световен мащаб.

Данните намекват за известна комплексност. Не става дума за нарастване на пазара. По-голямата част от търговията вчера беше отчетена от 10-те най-големи криптовалути по пазарна капитализация.

Общият обем на търговията на първите 10 е около 30 милиарда долара, или 88% от общия обем, наблюдаван във вторник. Биткойн и USDT записаха 24-часови обеми на търговия над 9 милиарда долара, което е около 27% от общия 24-часовия обем.

И все пак нарастването на обема на търговията говори за възобновен инвеститорски интерес към пазара. Това не е изненадващо, като се има предвид, че стойността на по-широкия крипто пазар се е увеличила с около 12% през последните седем дни.

Обемът на търговията днес пак е силен, регистрирайки 23 милиарда долара по време на писане на статията. От началото на седмицата са изтъргувани общо 96,9 милиарда долара.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post 10-месечен връх в дневната търговия на крипто пазара appeared first on CryptoDnes.bg.