1 милиард XRP бяха освободени от ескроу сметката на Ripple

1 милиард XRP бяха освободени от ескроу сметката на Ripple

Ripple Labs пусна милиард XRP от своя ескроу, според Bithomb. Дигиталните токени на стойност около $309 милиона вече са достъпни за закупуване.

Това не е необичайно. Това се превърна в редовно събитие в XRP мрежата, където всеки месец част от XRP се освобождава от ескроу сметка им.

Някои от тях се продават. Част от тях се изразходват от компанията. Това е част от усилията на Ripple да подобри ликвидността на своя роден токен.

Ripple притежава около 53,5 от 100-те милиарда XRP, които създаде, като му дава пазарна стойност от близо $12,9 милиарда.

Компанията издава 1 милиард XRP на месечна база. Въпреки това, освободените токени не се продават в борсите. По-скоро те се предлагат на партньори и заинтересовани трети страни на пазарна цена. Ако процент от освободените токени остане непродаден, те се връщат в ескроу.

Много експерти поставиха под въпрос вътрешната работа на XRP

Връзката на Ripple с XRP винаги е била доста спорна. Според крипто пуристите, XRP е по-скоро като фирмена акция (ценни книжа), отколкото истинска криптовалута, каквато е предвидена от Сатоши Накамото.

Главният изпълнителен директор на Ripple, Брад Гарлингхаус, многократно обясни, че XRP е децентрализирана технология с отворен код. Той каза, че XRP е независим от компанията и ще продължи да живее, дори ако Ripple се изключи или престане да съществува.

За това има цял куп основи причини. Една от най-важните, които мисля е, че ако Ripple компанията затвори, XRP се търгува на повече от сто борси по света и ще продължи да го прави.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post 1 милиард XRP бяха освободени от ескроу сметката на Ripple appeared first on CryptoDnes.bg.