Ще започнат ли повече компании да използват блокчейн?

Ще започнат ли повече компании да използват блокчейн?

През последната година блокчейн се превърна в нашумяла мода, но това не означава, че не е приложимо решение за много фирми. Всъщност, един експерт смята, че технологията, която стана известна покрай Биткойн, ще бъде използвана от над 60% от компаниите.

Тази прогноза идва от вицепрезидента за развитието на блокчейн продуктите на Oracle, Франк Сион, който заяви пред CIO конференцията на Forbes, прогнозирайки, че “между 50% и 60% от компаниите ще използват блокчейн през следващите няколко години”.

Сион знае за какво говори, тъй като Oracle има повече от 100 клиента, използващи блокчейн платформата за целите на проследяване на продукти.

Въпреки това, вицепрезидентът на компанията е реалистичен и в оценката си на технологията, когато отбелязва, че това наистина не е категорично решение за всички.

Минахме времето, в което блокчейн можеше да оправи всичко, така че хората мислят все по-реалистично за това какво е добро за техния бизнес модел.

Блокчейн: Не за всички

Вицепрезидентът на Samsung SDS за блокчейн отдела, Тед Ким, е съгласен, че зараждащата се, но нарастваща технология не е за всички. Той каза пред Forbes:

В края на деня блокчейн прави сътрудничество между множеството страни по-ефективно, независимо дали има консорциум за проследяване на данните за доставките на фалшиви стоки или колко инвентаризация трябва да създадете за по-добра прогноза. В блокчейн има осезаема възвръщаемост на инвестициите.

Ким смята, че 20% от компаниите ще използват блокчейн технологията до три години.

Запазване на статуквото

Разбира се, съществува възможност, че децентрализираната блокчейн технология по същество просто ще бъде кооперация от централизирани компании и обещанието за свобода ще бъде забравено. Видният изпълнителен директор на Bext360, Даниел Джоунс не вярва на прогнозите, че блокчейн ще позволи на хората да бъдат децентрализирани и че всеки ще има разпределени, надеждни мрежи.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Ще започнат ли повече компании да използват блокчейн? appeared first on CryptoDnes.bg.