Ще бъде пуснат токен на американския фондов индекс, направен от UMA и Dai

Ще бъде пуснат токен на американския фондов индекс, направен от UMA и Dai

Платформата за децентрализирани финансови договори UMA си партнира с Децентрализираната автономна организация (DAO) MakerDAO, за да пусне токен, свързан с американския фондов пазар, съобщи UMA в блог публикация на 27-ми март.

ERC-20 токенът, наречен USStocks, се стреми да предложи на инвеститорите достъп до фондовия пазар на САЩ, използвайки криптовалута.

Потребителите могат да закупят токена, използвайки Dai (DAI), поддържан от MakerDAO. Децентрализираният обмен на криптовалути DDEX понастоящем е платформата за онбординг на потенциални инвеститори.

USStocks е токен на ERC20, който представлява синтетична собственост на индекс от 500-те най-големи борсови американски акции. Това означава, че всеки, който има достъп до интернет и цифрови пари, може да участва на американския фондов пазар.

Фирмата уточнява, че токенът следи индекс от топ 500-те фирми на Нюйоркската фондова борса и Nasdaq.

Инвеститорите няма да имат собственост върху акции, докато собствеността e на USStocks. Първоначалната дата за сетълмент е 15-ти май, когато токените на USStocks ще могат да се обменят обратно в Dai.

Този ход идва на фона на нарастващата популярност и употреба на стабилни монети, които продължават да бъдат обвързани с долара по целия свят. В същото време MakerDAO се стреми да разреши проблемите с Dai, чийто обменен курс постоянно спада под 1 долар през последните седмици.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Ще бъде пуснат токен на американския фондов индекс, направен от UMA и Dai appeared first on CryptoDnes.bg.