“Швейцарският Amazon” ще приема крипто плащания

“Швейцарският Amazon” ще приема крипто плащания

Digitec Galaxus пусна опция за крипто плащане, която позволява на клиентите на онлайн магазините digitec.ch и galaxus.ch да плащат с Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitcoin SV, Ethereum, XRP, Binance Coin, Litecoin, Tron, OmiseGo и NEO.

Известен като “Швейцарският Amazon”, Digitec изброява над 2.7 милиона артикула за ежедневни нужди, с бърза и безплатна доставка. Клиентите, които плащат в крипто, ще трябва да направят минимална покупка от 200 франка. Няма максимален праг.

Новата опция за плащане започна като сътрудничество между Digitec и швейцарската компания за електронни разплащания Datatrans AG. Крипто плащанията ще бъдат уредени от датската финтех компания Coinify, за да преобразуват транзакциите в фиатна валута, намалявайки експозицията на компанията към променливите цени на криптовалутите.

Клиентите, които искат да платят с Bitcoin или някой от поддържаните алткойн, избират опцията за крипто плащане, преди да бъдат пренасочени към Coinify, където могат да завършат транзакцията.

Обменният курс ще бъде фиксиран за 15 минути, а купувачът ще има възможност да използва адрес на портфейла или QR-код, за да завърши плащането.

Опцията за плащане ще се конкурира с PayPal, която заплаща такса от 2%. Coinify таксува 1,5% от сумата на покупката, докато Digitec Galaxus не начислява допълнителни такси за криптовалутни плащания.

Според съобщението, Оливър Херен, главен информационен директор и съосновател на Digitec Galaxus, казва, че криптовалутите вероятно ще се превърнат в подходящо средство за плащане в електронната търговия и че компанията иска да подкрепи развиващите се тенденции.

Искахме да правим това от векове, но усилието, което щеше да изисква, винаги е било твърде голямо. Сега открихме просто решение с Datatrans и Coinify.

Въпреки това, той не е напълно убеден в предимствата на блокчейн в сравнение с други технологии за бази данни.

Досега тези сделки се оказаха по-скъпи и по-бавни от редовните плащания. Осъществяването на каквито и да е подобрения е силно забавено от децентрализацията. Това е защото нито една от технологиите все още не е достатъчно саклируема. Но може би просто не съм вложил достатъчно време, за да разбера как работи екосистемата на блокчейн.

Според Тобайъс Билетър, ръководител на отдел комуникации, компанията все още не предлага Apple Pay или Samsung Pay, но ще следи отблизо обратната връзка с клиентите за бъдещо включване. Що се отнася до криптовалутите, компанията твърди, че се опитва да се хареса на мобилните милениали и технологичните ръководители.

Новата опция за крипто плащане е налична в Швейцария и може да се разпростре до Германия, в очакване на успеха на внедряването.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post “Швейцарският Amazon” ще приема крипто плащания appeared first on CryptoDnes.bg.