Швейцарският финтех пазар е нараснал с 62% за 2018

Швейцарският финтех пазар е нараснал с 62% за 2018

Швейцарският финтех пазар нарасна с 62% през 2018, според неотдавнашно проучване на Университета за приложни науки в Люцерн, публикувано на 27 февруари.

Университетът за приложни науки в Люцерн предприе задълбочен преглед на швейцарския пазар на финтех за четвърти път. Докладът, наречен “IFZ FinTech Study 2019”, разкрива, че в глобален мащаб, градовете Цюрих и Женева остават на второ и трето място съответно, за най-добрите финтех градове. Секторът на финтех в страната нарасна с 62% спрямо предходната година.

Според анализа, Швейцария имаше 356 финтех компании през 2018, в сравнение с 220 компании през предходната година. Смята се, че ръстът зависи от финтех DLT компании, като представлява тройно увеличение. По-точно, „от общо 356 компании, 122 са в DLT, 66 в управлението на инвестициите, 56 в банковата инфраструктура, 42 в депозити и кредитиране, 36 в плащанията и 34 в анализи.”

Изследването също така цитира няколко ICO фирми във финтех сектора в Швейцария, като посочва:

Като цяло през миналата година бяха спечелени общо $386 милиона от 15 ICO, което е намаление както на броя, така и на обема на това финансиране. Най-голямото ICO през 2018 беше Envion, което получи около $100 милиона, следвано от Nexo и SwissBorg със съответно $52,5 и $50 милиона.

Според неотдавнашен доклад от ICObench (услуга за рейтинг на ICO), Швейцария зае второ място в списъка с топ страни по размер на средствата, събрани от ICO през четвъртото тримесечие на 2018, като според съобщенията са събрани $238 милиона.

По-рано този месец, президентът на Swiss Crypto Valley Association (CVA), Даниел Хауденшилд, обяви, че крипто-мечият пазар повреди позицията на Швейцария като глобален блокчейн център. Хауденшилд също така отбеляза, че „страхотните идеи се отлагат, защото не могат да намерят това финансиране“, добавяйки още, че „трябва да преодолеем това чрез връщане на инвеститорите и да направим Швейцария отворена и лесна за компаниите да инвестират в блокчейн проекти. ”

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Швейцарският финтех пазар е нараснал с 62% за 2018 appeared first on CryptoDnes.bg.