Швейцарската банка Julius Baer ще предлага услуги за дигитални активи

Швейцарската банка Julius Baer ще предлага услуги за дигитални активи

Швейцарската частна банка Julius Baer си партнира с банков стартъп за криптовалути, за да предложи услуги за дигитални активи по-късно през 2019.

Обявявайки новината във вторник, Julius Baer заяви, че си партнира със SEBA Crypto AG и ще използва платформа за предлагане на решения за съхранение, транзакции и инвестиции на дигитални активи, за да отговори на нарастващото търсене от своите клиенти.

Споразумението ще влезе в сила след като SEBA получи лиценз за банкови сделки и за дилър на ценни книжа от финансовия регулатор на страната, Органа за надзор на финансовите пазари (FINMA).

SEBA подаде заявлението си до FINMA през юни миналата година и планира да продължи да работи с крипто-банкови операции през второто тримесечие на тази година. Фирмата също се подготвя за ICO през третото тримесечие.

Новината следва капиталовата инвестиция на Julius Baer в SEBA миналата година, за която не е разкрита сумата.

Потвърждавайки новината в отделно изявление, SEBA заяви, че ще предложи на акционерите Петър Герлах, ръководител на пазарите и член на борда на Julius Baer, да бъде избран в борда на директорите на извънредно общо събрание, което ще се проведе на 20 март.

Герлах каза, че неговата фирма е “убедена, че дигиталните активи ще се превърнат в легитимен устойчив клас за порфолиото на инвеститорите.”

SEBA, стартирана от бивши банкери на UBS, събирайки 100 милиона швейцарски франка (или $104 милиона) от VC финансиране през септември миналата година, за да се създаде регулирана банка за криптовалути. Целта е да се предлагат традиционни банкови услуги на фирмите в крипто индустрията, наред с търговията с криптовалути, управлението на активи и услугите за попечителство за институции, които се интересуват от навлизане в пространството.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Швейцарската банка Julius Baer ще предлага услуги за дигитални активи appeared first on CryptoDnes.bg.