Човекът заложил $1 милион че биткойн ще стигне $50 000

Човекът заложил $1 милион че биткойн ще стигне $50 000

Крипто пазарът може да е преминал през доста нестабилен период последните няколко месеца, но нещата стават по-сериозни, когато хората започват да губят залози от милиони заради това.

Ари Пол е един човек, който постави неформален залог и загуби огромна сума. Пол работи за BlockTower, крипто хедж фонд.

Към края на 2017, Пол успя да разбере колко нависоко може да скочи цената на биткойн. Имайте предвид, че края на 2017 беше периодът, в който BTC достигна своята най-висока цена от около $ 20,000. В този смисъл всеки може да очаква лидерът на криптовалутите да донесе още по-големи печалби през следващата година на 2018. По време на залаганията си, Пол предположи, че биткойн може да достигне $ 50 000 до края на 2018 година. Последната дата на облога беше 28 декември 2018 г.

Това не се случи

Залогът, направен от Пол, не е бил официален вид залог, при който някой може да загуби или спечели пари, а по-скоро спекулативна форма на експозиция, където той преценява, че ще похарчи под $ 1 милион за закупуване на 275 биткойн на стойност $ 50 000 всеки.

Въпреки това, залогът на Пол се провали, тъй като крипто пазарът пое пътя на мечките за по-голямата част от 2018 година. До посочената дата, биткойн се търгуваше на нищожните $ 3,800, което категорично определи залога за загубен. Запитан за това по време на разговор с Business Insider, Пол обясни, че залогът не е категорична спекулация, за да се каже, че цената на биткойн ще бъде $ 50,000, а по-скоро мнение, че това може да се случи. Това обяснение отразява това, което той сподели по-рано в интервю за CNBC през 2017 година.

Още залози

Ари Пол не е първият човек или институция, който да обяви залог в крипто света. Все още съществуват някои залози, направени от различни други организации. Например през декември Morgan Creek обявиха своя залог, като спекулират, че Bitwise, индексния фонд, който се използва за криптовалути ще се представи по-добре от S&P 500.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Човекът заложил $1 милион че биткойн ще стигне $50 000 appeared first on CryptoDnes.bg.