Член на Европейския парламент говори за ползите от блокчейн

Член на Европейския парламент говори за ползите от блокчейн

Ева Кайли говори на събитието “Ripple Regionals”, организирано от Ripple в хотел в Лондон.

Членът на Европейския парламент говори за блокчейн технологията.

По време на събитието, Ева Кайли говори за това, че се е изправяла пред много съпротивление от първата блокчейн конференция, на която е присъствала през 2014 г., само защото е политик. Тя продължи като каза, че това я направи по-заинтригувана и любопитна по отношение на технологията и тя решила да научи повече за нея.

Вярвах, че ако не сме положителни, съпротивата на традиционните играчи само ще се увеличи и дори може да убие технология, която има толкова голям потенциал за добро.

Тя заяви още, че има огромен контраст между тогава и сега и каза, че сценариите са се променили доста. В допълнение, тя продължи, че регулирането на блокчейн и цифровите активи е било добре прието от европейските банки и лидери от различни финансови институции.

Ева Кайли заяви, че причината, поради която не са си затваряли очите за тази зараждаща се технология, се дължи на две неща. Първото е нарастващото приемане на тази технология от лидерите в целия свят, а второто е резултат от новия подход на ЕС към регулиране.

Позицията на световните лидери и страни се е променила доста. Блокчейн и криптовалутите се приемат и дори разглеждат от много огромни фирми и институции.

Освен това централните банки и правителството обмислят тези технологични нововъведения. Те осъзнават, че могат да променят съществуващата рамка, особено когато става въпрос за трансгранични плащания или преводи.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Член на Европейския парламент говори за ползите от блокчейн appeared first on CryptoDnes.bg.