Чанпен Джао говори за фалшивите търговски обеми

Чанпен Джао говори за фалшивите търговски обеми

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао казва, че има проста причина поради която и крипто обмените отчитат фалшиви обеми.

Bitwise в сряда пусна доклад, който установи, че 95% от обема на нерегулираните крипто обмени вероятно са фалшиви. Понастоящем Bitwise търсят одобрение за предложение за борсово търгуван фонд на Биткойн и представят доклада на Комисията по ценните книжа и борсите на САЩ (SEC).

Според Bitwise, по-голямата част от съобщения обем на крипто обмените е “фалшив и / или с неикономичен характер … истинският пазар на Биткойн е значително по-малък, по-подреден и по-регулиран, отколкото обикновено се разбира”.

Според Джао, борсите отчитат фалшив търговски обем, за да получат висока позиция в CoinMarketCap (CMC), която поддържа публично класиране на всички крипто обмени по обем. Излагането на CMC води до трафик и бизнес.

Джао казва, че CMC носи повече трафик към Binance, отколкото всеки друг сайт. Това има смисъл, като се има предвид, че CMC е може би най-големият уебсайт в крипто, класиран като 448-ия най-голям сайт в света, според Alexa. Той също така се нарежда високо в страните с национални валути, които отчитат най-големите обеми на търговия с Биткойн: САЩ и Япония.

Мат Хоугън, ръководител на изследователския отдел на Bitwise, твърди, че според него докладът на компанията няма да има отрицателно въздействие върху стремежа на компанията да получи одобрение за Биткойн ETF. Според Хоугън, новият доклад всъщност доказва, че реалният и основен крипто-пазар е “уникално устойчив на манипулации”.

Реалността е, че фактът, че има фалшив обем в крипто пазара, не е новина. Ние сме само първата фирма, която познаваме, за да поеме наистина всеобхватен подход към доказването и количественото му оценяване. В допълнение, регулираният CME фючърсен пазар е много по-значителен, отколкото повечето хора мислят…


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Чанпен Джао говори за фалшивите търговски обеми appeared first on CryptoDnes.bg.