Хардвард навлизат в криптосферата

Хардвард навлизат в криптосферата

Фондацията на Харвардския университет подкрепя Blockstack Inc., крипто компания, която се ще проведе продажба на дигитален токен за $50 милиона долара.

Blockstack заявиха в регулаторно заявление в четвъртък, че Чарли Саравия, управляващ директор в Harvard Management Co., е представител в консултативен комитет, сформиран за продажбата на токени. Harvard Management и още двама инвеститори вече закупиха около 95,8 милиона от токените на компанията на стойност около $11,5 милиона.

Харвард се присъединяват към малка група от институционални инвеститори, които се насочват към крипто активите. Два пенсионни фонда във Вирджиния инвестираха във фонд за рисков капитал за индустрията на блокчейн и дигиталните активи, по-рано тази година, докато през 2018 Университетът в Йейл направи подобна инвестиция.

Повечето институционални парични мениджъри са избягвали до голяма степен нерегулираните дигитални активи, възпирани от опасения за пране на пари и манипулиране на пазара. Докато някои твърдят, че криптовалутите не са готови за институционално премане, крипто биковете се надяват купувачите да влязат на пазара, за да помогнат на понижените цени.

Предлагането на Blockstack ще подпомогне развитието на децентрализираната им компютърна мрежа, която използва дигиталната валута.

Компанията подаде молба до Комисията по ценни книжа и борси на САЩ, за да предложи токените, използвайки така наречената рамка A+. Правилото позволява на по-малките компании да продават акции с ограничени изисквания за оповестяване и да търсят пари от по-малко заможните инвеститори, дори ако ценните книжа не търгуват на голяма фондова борса. Ако бъде одобрен, се очаква той да бъде първото SEC-квалифицирано токен предложение от този вид, според изявление на Blockstack.

Дигиталните активи на фирмата, наречени Stacks токени, функционират като счетоводен механизъм, или начин да се проследи или докаже икономическата ставка на притежателите на различни частни ключове в мрежата. Мрежата е създадена от компютърни учени от Принстън и позволява на инженерите да изградят сигурни апликации за създаване на документи, блогове и други приложения.

Говорител на Harvard Management, който ръководи фондацията на университета за $39 милиарда, отказа да коментира.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Хардвард навлизат в криптосферата appeared first on CryptoDnes.bg.