Хакери са откраднали $3.2 милиона от пробива в Cryptopia

Хакери са откраднали $3.2 милиона от пробива в Cryptopia

$3.2 милиона в токени, откраднати от базираната в Нова Зеландия крипто борса Cryptobia, бяха ликвидирани на големи борси за криптовалути, според блокчейн аналитичната фирма Elementus.

Хакът, който на пръв поглед е първият сериозен пробив в сигурността за 2019, беше обявен от платформата на 15 януари. Борсата заяви, че хакването на системата настъпва на 14 януари. Cryptopia първоначално казва на потребителите, че имат непредвидена работа по сайта, издавайки няколко актуализации, преди официалното докладване на нарушението.

На 20 януари Elementus съобщи, че са откраднати цели $16 милиона в Етериум (ETH) и ERC20 токени. Атаката продължава две седмици след първоначалното нарушение, тъй като борсата не възстановява контрола върху портфейлите. Хакерите откраднаха и допълнителните 1,675 ETH ($175 875) от 17 000 портфейла на Cryptopia, като Elementus заяви, че сред 17 000 засегнати портфейла, 5000 са били изпразнени, когато платформата е била хакната за първи път.

Според tweet-a на Elementus, хакерите са ликвидирали $3,2 милиона от откраднатите токени на големи борси, като повечето средства са минали през Etherdelta, Binance и Bitbox.

Value of liquidated tokens as of Feb

След обявяването на хака на 15 януари, Cryptopia информира правителствените агенции и власти като Звеното за Високотехнологични Престъпления и полицията в Нова Зеландия, които според сведенията са започнали разследване, след като смятат инцидента за сериозно престъпление.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Хакери са откраднали $3.2 милиона от пробива в Cryptopia appeared first on CryptoDnes.bg.