Уебсайт започна обратно отброяване до разкриването на Сатоши Накамото

Уебсайт започна обратно отброяване до разкриването на Сатоши Накамото

През последното десетилетие основният въпрос сред крипто ентусиастите e кой е Сатоши Накамото и къде се намира той. Смята се, че Сатоши Накамото е индивид, група или цяла организация, която е разработила Биткойн и е автор на “Бялата книга” на Биткойн.

Въз основа на анонимността на Сатоши, много групи и индивиди започнаха да твърдят, че могат да разкрият една от най-големите загадки в света на криптовалутите. В някои случаи самите хора твърдят, че са истинският Накамото.

В опит да разкрие самоличността на Сатоши Накамото, нов уебсайт е на живо, заявявайки, че ще разкрие мистерията за по-малко от 10 дни от момента на писане на тази статия. Уебсайтът Gotsatoshi.com има активно обратно отброяване, след което мозъка зад Биткойн ще бъде разкрит публично.

Едно бързо посещение на уебсайта не разкрива никаква допълнителна информация за това кой го е проектирал заедно с неговата цел. Уебсайтът призовава потребителите да се регистрират с имейл адресите си и да чакат разкриването на Сатоши на живо.

Въз основа на предишни фалшиви улики за Сатоши, надеждността на уебсайта не може да бъде определена. Само времето ще покаже.

По отношение на идентичността на Сатоши са изложени различни теории. Според проучване на BitMEX, Сатоши има 700,000 биткойн. До този момент неговите BTC са непокътнати в портфейла си, предизвиквайки въпроси дали е жив или мъртъв.

Ако се появи истинският Сатоши, той ще сложи край на претендентите, които са се опитали да вземат ролята. Например, крипто инвеститорът Крейг Райт твърди, че той е истинският Сатоши Накамото. Разказът му обаче има някои пропуски поради липсата на солидни доказателства.

От друга страна, предприемачът на антивирусния софтуер Джон Макафи официално отрече версията на Крейг. Двамата се вкопчиха в диспут относно това кой знае истинската самоличност на Сатоши Накамото.

През април Макафи пишеше, че е защитавал идентичността на Сатоши. Той обеща да го разкрие и да сложи край на измамниците. Макафи заяви, че ще работи усилено, за да гарантира, че Сатоши ще се разкрие.

Въпреки това, Макафи не успя да спази обещанието си, като твърди, че неговият адвокат е против идеята да се изложи Сатоши на въпросите, свързани с имиграцията.

Ако gotsatoshi.com е истински, можем да разберем кой е Сатоши след по-малко от 10 дни. В случай, че сайтът е създаден с цел да се привлече внимание, тогава криптовалутния свят ще продължи да чака.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Уебсайт започна обратно отброяване до разкриването на Сатоши Накамото appeared first on CryptoDnes.bg.