Търговски гигант зарязва Visa и се насочва към Биткойн

Търговски гигант зарязва Visa и се насочва към Биткойн

Американският гигант в търговията на дребно Kroger вече не приема кредитни карти Visa в своята верига от хранителни и лекарствени магазини на Smith. Така Антъни Помплиано публикува предложение да ги свърже с Lightning Network на биткойн в цялата страна.

Visa вече не се приема

Всичко започна в петък, когато Kroger обявиха, че няма да приемат кредитни карти Visa, като цитират прекомерни такси. Веригата Smith включва 134 хранителни и лекарствени магазина в 7 държави, в които работят 20 000 души персонал.

Картовите такси, начислявани от Visa, са по-високи при Smith от всеки друг бранд кредитни карти, обясни финансовия директор на Kroger, Майк Шлотман:

Visa дълго време злоупотребява със своята позиция и налага на търговците на дребно прекомерни такси.

Visa всъщност ще увеличи таксите за банките, които обработват картови плащания от името на търговците през април.

Екипът на Morgan Creek Digital ще долети, за да ги посрещне и да ги свърже с Lightning Network в цялата страна.

Няколко часа по-късно, един продуктов мениджър от Kroger Digital изпрати отговор и организира среща за разговор.

Очевидно е, че армията на Ripple се впусна в темата, поставяйки под въпрос готовността на Lightning Network и предлагайки XRP като по-добра алтернатива.

Върхът на айсберга

Но това е много голяма работа. Smith е втората марка на Kroger, която спира да приема кредитни карти Visa, след супермаркети Foods Co. в Калифорния. Успешното внедряване на решение за заплащане на Lightning Network в търговския обект може да доведе до по-широко разпространение на брандовете на Kroger.

Kroger е най-голямата верига супермаркети по приходи и третият най-голям работодател в САЩ, както и третия най-голям търговец на дребно в света. Към декември 2018 те управляват 2 765 супермаркета и мулти-универсални магазини, директно или чрез дъщерни дружества.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Търговски гигант зарязва Visa и се насочва към Биткойн appeared first on CryptoDnes.bg.