Търговската война между Китай и САЩ може да изстреля Биткойн до $ 25,000

Търговската война между Китай и САЩ може да изстреля Биткойн до $ 25,000

Въпреки скорошната корекция на Биткойн, популярният анализатор и блокчейн инвеститор Оливър Айзъкс смята, че цената на актива може да достигне стойности от $ 25,000 до края на годината.

Основните катализатори включват “търговската война” между САЩ и Китай.

Тази година се оказа вълнуваща за Биткойн. Въпреки последната корекция, по време на която цената потъна под $ 8,000, криптовалутата все още отбелязва увеличение от около 112% от 1-ви януари.

Според популярния анализатор на BTC, Оливър Айзъкс, криптовалутата има потенциал да затвори годината на $ 25,000.

Той вижда доста фактори, които биха могли да допринесат за увеличение на цената, включително “геополитически, технологични и регулаторни”.

Айзъкс каза:

Има много движещи сили зад неотдавнашното възраждане. Съществуват геополитически, технологични и регулаторни фактори. Нетният ефект от търговската война между САЩ и Китай доведе до внезапния интерес към Биткойн за хеджиране на инвестициите.

Според него, голям брой инвеститори започват да разглеждат най-голямата криптовалута като “установено безопасно убежище” за средствата им.

Освен това той посочва, че има признаци за повишено приемане на дигиталните валути.

Наистина през последните няколко месеца видяхме наплив от търговци на дребно, включително Whole Foods, Bed Bath and Beyond, Gamestop, Barnes and Noble и още много други, казвайки, че те ще започнат да приемат BTC и други криптовалути.

Айзъкс не е първият, който повдига въпроса за Биткойн като средство за хеджиране срещу волатилния пазар на акции.

Говорейки за “Futures now” на CNBC, Питър Буквар, главен инвестиционен директор в Bleakley Advisory Group, подчерта, че увеличението на цената на BTC тази година съвпадна с голям спад в представянето на традиционния пазар на фона на нарастващите страхове и натиск, който се дължи на търговската война между САЩ и Китай.

Това, според него, подсказва, че инвеститорите възприемат Биткойн като сигурно убежище в турбулентния пазар.

Може би окончателен знак за това е фактът, че Биткойн е не само е по-печеливш, но и по-малко рискова инвестиция.


Айзъкс не е единственият, който смята, че BTC ще увеличи стойността си през 2019 г.

Weiss Ratings неотдавна публикува своите перспективи за Биткойн и други криптовалути през 2019 г., като подчерта, че най-голямата криптовалута ще надмине миналия си най-висок връх тази година.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Търговската война между Китай и САЩ може да изстреля Биткойн до $ 25,000 appeared first on CryptoDnes.bg.