Третата най-голяма банка в Саудитска Арабия ще използва Ripple

Третата най-голяма банка в Саудитска Арабия ще използва Ripple

Третата по големина банка в Саудитска Арабия казва, че настоящият пилот за незабавно трансгранично плащане на Ripple е пуснат.

Saudi British Bank (SABB) твърдят, че са една от трите банки, на която им е дадена зелена светлина от централната банка на страната, за да тества технологията на Ripple. Според ръководителя на компанията за управление на глобалната ликвидност и парични средства, Гада Ал Джарбу, SABB настояват да предложат на своите клиенти незабавни международни плащания, възможно най-скоро.

Саудитска Арабия е един от най-големите пазари на парични преводи в света, така че основният фокус е подобряването на трансграничните плащания, което ги прави по-евтини и по-бързи за нашите корпоративни клиенти.

Докато централната банка работи по вътрешни предложения за незабавни плащания и проучва възможността за трансгранични сделки в реално време с ОАЕ, използвайки криптовалута, ние искаме да предложим незабавни плащания в глобален мащаб възможно най-скоро. В края на декември 2018 година стартирахме пробния проект.

Световният ръководител на Ripple за инфраструктурни иновации Дилип Рао казва, че Ripple бързо разширява присъствието си в Близкия изток и набелязва региона като основно място за ранно приемане на решения за плащане, базирани на блокчейн

До момента сме сключили договор с близо 200 финансови институции по света, много от които от тази част на земното кълбо…

Сега имаме три банки в Саудитска Арабия, две в Кувейт, една в Бахрейн, една в Оман, две в ОАЕ. И това наистина е нашият най-бързо развиващ се пазар.

Досега SABB не изясняват дали планират да използват решението за плащане на Ripple xCurrent или xRapid.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Третата най-голяма банка в Саудитска Арабия ще използва Ripple appeared first on CryptoDnes.bg.