Тим Дрейпър съветва президента на Аржентина да легализира Биткойн

Крипто бикът Тим Дрейпър даде съвет на президента на Аржентина да легализира биткойн, за да подобри икономическата ситуация в страната.

Американският инвеститор на рисков капитал се срещна с президента на Аржентина, Маурисио Макри, на 20 март, за да обсъди икономическите перспективи на латиноамериканската страна.

По време на срещата, Дрейпър говори за потенциала на нововъзникващите технологии като блокчейн и крипто за подобряване на големите проблеми в икономиката на Аржентина, включително девалвацията на аржентинското песо (ARS).

Дрейпър каза:

Говорихме за биткойн и за обезценяването на песото, и предложих залог: ако песото се оценява повече от биткойн, бих удвоил инвестицията си, която правех за страната. Но ако биткойн получи по-висок процент от песото ще трябва да го обявят за национална валута. Това би било идеално решение, тъй като липсва доверие в тази монета.

След срещата, Дрейпър обясни своята про-крипто позиция в интервю с Мария Жулиета Руми, като отбелязва, че той вярва, че биткойн и блокчейн са дори по-голяма революция от интернет. Дрейпър заяви, че сега е добър момент да се приеме технологията в Аржентина, твърдейки, че това ще осигури цялостни промени в банковите, търговските и финансовите системи.

В интервюто, Дрейпър също потвърди възходящата си позиция за биткойн, прогнозирайки, че криптовалутата ще струва $ 250,000 между 2022 и 2023 година и ще представлява 5% от световния дял на всички пазари. Той обясни, че веднага щом хората могат лесно да използват биткойн, точно като песос или долари, те ще изберат криптовалутата, защото тя е “децентрализирана и отворена, безрискова и глобална”.

През февруари, Дрейпър излезна с твърдението, че след пет години, фиатните пари ще се използват само от престъпници.

Междувременно, Аржентина наскоро беше приятелски настроена към приемането на нови разработки в блокчейн и крипто пространствата. В началото на март, правителството на Аржентина се съгласи да инвестира в проекти за блокчейн, подкрепени от Binance Labs и латиноамериканската крипто борса LatamEx. Главният изпълнителен директор на Binancе, Чанпен Джао, също намекна за създаването на нов фиат-към-крипто обмен в Аржентина.

През февруари, Аржентина уреди сделка за износ в биткойн, като продаде на Парагвай пестициди и продукти за фумигация на стойност $7,100. Покупката е платена в BTC и след това е преобразувана в аржентинско песо за уреждане на сметки с износителя.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Тим Дрейпър съветва президента на Аржентина да легализира Биткойн appeared first on CryptoDnes.bg.