Тайландският SEC обяви за промяна в правилата за инвестиране в ICO

Тайландският SEC обяви за промяна в правилата за инвестиране в ICO

Регулаторът на финансовите пазари на Тайланд забрани няколко криптовалути като средство за инвестиране в ICO и като база при двойките за търговия.

Комисията за ценните книжа и фондовите борси (SEC) на страната издаде редица правила през юли миналата година, като задължи всеки субект, който иска да извърши токен продажба, трябва първо да подаде заявление за одобрение. По онова време, SEC заяви, че само националната валута на Тайланд, батът и седем криптовалути могат да бъдат използвани за инвестиране в ICO: Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH), Ethereum Classic (ETC), Litecoin (LTC), XRP и Stellar (XLM).

В изявление в четвъртък, SEC заявиха, че вече са премахнали BCH, ETC и LTC от списъка на допустимите криптовалути. В резултат на това се разрешават само останалите четири актив, с напомняне, че списъкът не е „удостоверение за статут на законно платежно средство“.

Органът по надзора не предостави никакви подробности за това защо списъкът е намален, въпреки че в него се взимат предвид различни фактори като новини и други събития, свързани с токените.

“Във всеки случай, актуализацията на списъка няма никакво въздействие върху инвеститорите или бизнеса с дигитални активи, защото досега няма стартирано ICO, а действащите борси за дигитални активи никога не са използвали BCH, ETC или LTC като базови двойки за търговия.”, коментира SEC.

Регулаторният орган добави, че предоставя списък на допустимите криптовалути в съответствие с наредбата за извънредни ситуации относно бизнеса с дигиталните активи B.E. 2561 (2018).

Миналата седмица националното законодателно събрание на страната одобри изменение на Закона за ценните книжа и борсите, което узаконява емитирането на токенизирани ценни книжа като акции и облигации.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Тайландският SEC обяви за промяна в правилата за инвестиране в ICO appeared first on CryptoDnes.bg.