Съдебна битка между Крейг Райт и Виталик Бутерин

Съдебна битка между Крейг Райт и Виталик Бутерин

Крипто медията CoinGeek, собственост на Калвин Еър, съосновател на Bitcoin SV, съобщава, че адвокатите на Крейг Райт са изпратили официално писмо до основателя на Ethereum, обвинявайки Виталик в клевета срещу Крейг Райт, самопровъзгласилия се Сатоши Накамото.

Адвокатите дадоха на Виталик време до 23-ти април да отговори на писмото. Но той така и не го направи.

“Фалшивият Сатоши” атакува Виталик Бутерин

Според CoinGeek, писмото е изпратено на 12-ти април. Адвокатите помолили създателя на ETH да се откаже от неговите коментари за Райт и да се извини публично, като по този начин признава, че човекът е Сатоши Накамото, тайнственият създател на Bitcoin.

Преди това Виталик неколкократно публично наричаше Крейг Райт измамник и разпитваше защо крипто общността е позволила на този самоделен Сатоши да говори на конференции.

Какъв е искът?

В Обединеното кралство е изпратен иск, преди жалбоподателят да може да започне официално съдебно производство и е част от протокола на Върховния съд на Англия.

Тъй като Виталик Бутерин не изпрати отговор на писмото в предвидения срок, адвокатите на Крейг Райт ще подадат официални обвинения срещу него.

Виталик се изправя срещу Райт

Дори ако Бутерин не е отговорил на писмото, той също не е спрял да споменава „Faketoshi“ в интернет, сякаш реагира косвено на Райт.

В неговия блог, Виталик не споменава искa, така че той все още може да не го е видял в електронната си поща. Въпреки това, е наясно с писмото, което адвокатите на Райт са изпратили до Питър МакКормак и нарича тези претенции на Крейг Райт само цензура.

Той дори защитава Binance, Shapeshift и Kraken, че са решили да премахнат Bitcoin SV, като казват, че цензурата не е тяхно решение, а публичната реакция на Райт и неговото поведение.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Съдебна битка между Крейг Райт и Виталик Бутерин appeared first on CryptoDnes.bg.