Стейбълкойнът на Tether ще се издава на EOS блокчейна

Стейбълкойнът на Tether ще се издава на EOS блокчейна

Tether обяви, че ще издава своя USDT стейбълкойн на EOS блокчейн в партньорство с Block.one

В изявление за пресата, Tether обяви, че EOS е следващият блокчейн, който ще издава USDT. Откъс от публикацията гласи:

Щастливи сме да обявим добавянето на EOSIO към списъка на блокчейн мрежите, които сега се поддържат от Tether.

Според съобщението, компанията е разработила EOS интелигентния договор за стейбълкона още преди добавянето на USDT към блокчейна.

Изявлението също така разкри, че по-бързата производителност на транзакциите и подобрената мащабируемост на EOS е основна част от решението на Tether да стартира стейбълкойна в мрежата им.

Още в началото на 2018 Tether актуализира от протокола Omni в мрежата на Ethereum, като се позова на по-ниски такси и по-бързи транзакции. Въпреки многобройните противоречия около компанията и Bitfinex, USDT все още остава най-широко използвания стабилен токен на пазара.

По-бързи микротранзакции и оперативна съвместимост

Коментирайки развитието, Жан-Луи ван дер Велде, главен изпълнителен директор на Tether, заяви:

Радваме се да можем да представим следващата стъпка в еволюцията на Tether. Комбинирането на потенциала на Tether и EOSIO е по-нататъшна стъпка към оперативната съвместимост на блокчейн.

А на преден план в това развитие е фантастично чувство, което още повече подчертава нашата отдаденост към съзряването на пространството на дигиталните активи.

Оперативната съвместимост с блокчейн – способността за свободно предаване на данни в различни блокчейн мрежи остава една от основните цели на възникващия дигитален пейзаж. Въпреки това, при наличието на блокчейни, използващи различни консенсусни механизми, появата на функциониращ интерфейс все още изглежда малко вероятна.

За Tether, създаването на поддръжка на USDT в основните платформи е част от усилията на компанията за подобряване на оперативната съвместимост на блокчейн.

Компанията твърди, че подобни ходове осигуряват рамка, която ще подобри скоростта и ефективността на микротранзакциите на криптовалутите.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Стейбълкойнът на Tether ще се издава на EOS блокчейна appeared first on CryptoDnes.bg.