Средствата събрани от ICO през Q1 на 2019 са значително по-малко от предходната година

Средствата събрани от ICO през Q1 на 2019 са значително по-малко от предходната година

Около $118 милиона са събрани чрез ICO през първото тримесечие на 2019, което е над 58 пъти по-малко от събраната сума от същия период през 2018 – $6.9 милиарда.

Докладът на Wall Street Journal цитира данните, предоставени от ICO аналитичния уебсайт TokenData. WSJ твърди, че инвеститорите са уплашени от действията на регулаторните органи срещу несъответстващи ICO, както и от генералния мечи пазар през изминалата година.

Един от най-новите случаи беш през февруари, когато Комисията по ценни книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) обвини крипто фирмата Gladius Network, че продава нерегистрирани ценни книжа, след като компанията се представи пред Комисията.

Миналия месец, основателят на Future Perfect Ventures, Ялак Йобанпутра, заяви, че оценките на рисковия капитал също са дълбоко засегнати от мечия пазар на криптовалутите.

Неотдавнашният доклад също така разкрива, че от 2500 проекта, които TokenData проследява от 2017, само 45% успяха да съберат пари.

Освен това, WSJ също цитира TokenData, че само 15% от токените, издадени в успешни ICO, се търгуват на или над първоначалната им цена.

Статията цитира адвокат и консултант Джошуа Ашли Клейман, който заяви, че самите ICO могат да изчезнат, но пазарът на дигитални ценни книжа няма. Напоследък, така наречените предлагания на секюрити токени (STO), получиха все по-голямо внимание от страна на частния сектор и държавните регулатори в световен мащаб.

В контекста на САЩ, инвеститорите се сблъскват с регулаторна ситуация, свързана с продажбата на токени. През февруари, щатът Уайоминг издаде законопроект, свързан с блокчейн токензиацията, докато подобен закон бе приет в Делауеър през септември 2017.

Миналата седмица бе съобщено, че собственикът на стартъп, който накрая отмени своета ICO, се опитва да продаде компанията си в eBay за $ 60,000. Стартъпа, наречен “Sponsy”, е описан като проект, който е напълно готов да стартира както като ICO, така и като STO.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Средствата събрани от ICO през Q1 на 2019 са значително по-малко от предходната година appeared first on CryptoDnes.bg.