Сегашинят пазар е възможност за закупуване на рисковите капиталисти

Сегашинят пазар е възможност за закупуване на рисковите капиталисти

Шортването в дългосрочна перспектива е по-малко привлекателна опция, така че единственият вариант, който остава за рисковите капиталисти, е дълга позиция.

Хедж фондовете, които инвестират в крипто, сега започват да приличат повече на венчър капиталисти (VC), тъй като ICO пазарът ще бъде заменен от различна форма на инвестиция.

Според Bloomberg има няколко VCs, които разглеждат дълги позиции. Polychain Capital, например, току-що събра $ 175 милиона за седемгодишен фонд. Arca Funds обмисля закупуването на крипто-проекти в трудно положение, както обясни партньорът и портфолио мениджърът Джеф Дорман:

Ще има много възможности в затрудненото купуване и дори при активистко инвестиране. Често можете да закупите дори под паричната стойност на компанията.

Според проучване на Crypto Fund Research, през 2018 г. са пуснати около 125 рискови фонда, които предоставят капитал в замяна на дялово участие, в сравнение с 115 хедж фондове, действащи като инвеститори.

Много от тези рискови хедж фондове са фокусирани върху придобиването на силно намалени Прости споразумения за бъдещи токени (SAFT) от проекти, които планират да издават монети при стартиране. Pantera Capital Management очаква повече компании да набират капитал по този начин, тъй като собственият му фонд инвестира в токени пред ICO.

2019 ще бъде годината, в която оцеляват само най-силните, но за разлика от 2018 г. възможностите за закупуване ще бъдат изобилни.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Сегашинят пазар е възможност за закупуване на рисковите капиталисти appeared first on CryptoDnes.bg.