Северна Корея за прехвърлили над $600 милиона в криптовалути от кибер кражби

Северна Корея за прехвърлили над $600 милиона в криптовалути от кибер кражби

Последните доклади показват, че столицата на Северна Корея, Пхенян, е получила приблизително $670 милиона в чуждестранни валути, както и криптовалути.

Както съобщава азиатската медия Nikkei, това се извършва с помощта на киберпрестъпници, които са зависими от технологията блокчейн, за да останат непроследени.

Съветът за сигурност на Обединените нации разказа това на комисията по санкциите на Съвета за сигурност на Северна Корея в годишен доклад, проведен от ООН.

В стремежа си да ограничи възможностите на Северна Корея да премине през закона, групата на ООН разкрива, че други щати в страната (Северна Корея), с помощта на корейските демократични републики и други правителствени организации, получават информация за тези кибернетични кражби. чрез средство за обмен.

По думите им:

Държавите-членки увеличават способността си да улеснят обмена на информация относно кибератаките от Корейската народнодемократична република с други правителства и със собствени финансови институции.

Предполага се, че в резултат на икономическите наказания, разработени около ядрените и ракетните усилия на страната, износът на въглища, един от най-силните финансови ресурси на страната, е преустановен.

Резултатът от тези случаи на кибер атаки, за които се твърди, че се извършват от Северна Корея, според съобщенията води до кражба на информация на няколко интернет потребители. По-точно, южнокорейският сайт за електронна търговия, известен като Interpark, твърди, че регистрира кражба на над 10 милиона потребителски данни, а южнокорейското правителство смята, че тези атаки са извършени от Северна Корея в опит да се получи информация, чуждестранни и дигитални валути.

Съветът може да бъде цитиран:

Виртуалните валути предоставят на Корейската народнодемократична република повече начини да избегнат санкциите, тъй като те са по-трудни за проследяване, могат да бъдат изпирани многократно и са независими от правителствената регулация.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Северна Корея за прехвърлили над $600 милиона в криптовалути от кибер кражби appeared first on CryptoDnes.bg.