Рапърът Lil Pump приема Bitcoin чрез Lightning Network

Рапърът Lil Pump приема Bitcoin чрез Lightning Network

18-годишният американски рапър Lil Pump (истинско име Гази Гарсия) направи ключов ход за повишаване на приемането Bitcoin.

Докато голяма част от музикалната индустрия и крипто общността (включително Lil Pump) продължават да оплакват смъртта на Nipsey Hussle, хип-хоп звезда, проактивна в криптовалутната индустрия, следващото поколение започва да следва примера му.

Въпреки възрастта си,Lil Pump вече е в класацията на Forbes “30 under 30”. Той също така има впечатляващите 1.2 милиона последователи в Twitter – и 17.8 милиона в Instagram, няколко хубави коли и къща за 4.5 милиона долара.

По-важното е, че той е доказал, че е отворен към блокчейн технологията, като приема плащанията в Bitcoin в своя онлайн магазин.Чрез това действие той дава възможност на по-младото поколение да приеме, научи и използва най-популярната криптовалута.

Сега можете да закупите тениска на Lil Pump или ключодържател с Bitcoin чрез Lightning Network благодарение на партньорството на изпълнителя с OpenNode. Този метод дава на потребителите по-ниски такси и по-бързи транзакции.

pay with bitcoin

Lightning Network помага на търговците да извършват по-малки плащания като кафе и музика. Този тип мини-транзакции може и да не донесе масово приемане или употреба, но осведомява младите за алтернативни методи за разплащания.

Инфлуенсъри насочват вниманието на младите към Bitcoin

Google търсенията за “bitcoin” вече започват отново да доближават най-високите си отчетени стойности по време на текущото си рали. А главните инфлуенсъри на Gen-Z и артисти като Lil Pump играят своята роля в насърчаването на по-голяма осведоменост.

Google Trends ww 7 days

С много изследвания, разкриващи, че съвременната младеж се интересува повече от криптовалути, отколкото от по-старите поколения, значението на такива артисти не бива да бъде подценено.

Действието на Lil Pump, всъщност, идва скоро след като номер едно звездата на на YouTube – PewDiePie – реши да стриймва на децентрализирана платформа за първи път.

PewDiePie има много фенове и почитатели, предимно между 18-24 години. Занапред, този тип личности ще бъдат ключови в осведомеността за Биткойн, блокчейн и децентрализацията.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Рапърът Lil Pump приема Bitcoin чрез Lightning Network appeared first on CryptoDnes.bg.