Протестът на Антъни Помплиано срещу “фалшивия Сатоши”

Протестът на Антъни Помплиано срещу “фалшивия Сатоши”

Антъни Помплиано призовава всички криптовалутни борси да изтрият Bitcoin SV (BSV) на 1 май 2019, като отхвърляне на твърденията на Крейг С. Райт и Калвин Еър, че BSV е “истинския Bitcoin”.

В писмо, публикувано в петък (12 април, 2019), съоснователят на Morgan Creek Digital призовава борсите да премахнат Bitcoin SVВ – алткойна производен на Bitcoin форк, защитаван от Крейг и Еър като “Satoshi’s Vision”

Призивът на Помплиано е последният залп в продължаващата сага между Райт и Еър от една страна и хората, които се издигат в защита на Hodlonaut – биткойн ентусиаст, който е застрашен от тях.

За Помплиано, биткойн общността трябва да се обедини и да се саморегулира срещу поддръжниците на BSV. Някои коментатори твърдят, че това би било противоположно на идеалите за децентрализация.

Morgan Creek Digital настояват обаче, че това е нещо, което трябва да се направи:

Понякога трябва да правим трудното нещо, не защото е лесно, а защото е правилно.

Чанпен Джао: Ние не се страхуваме

В свързано с това развитие, Чанпен “CZ” Джао, главен изпълнителен директор на най-големия обмен на криптовалути Binance, също предупреди Райт. В поредица от публикации, публикувани и в петък, Джао каза, че Binance не се страхува да участва в правна битка с Райт и компанията.

“Имаме много добри и скъпи адвокати”, добави Джао, след като предупреди, че Binance ще премахне BSV, ако Райт и Еър не успеят да спрат да заплашват несъгласните.

Джао недвусмислено заяви, че „Крейг Райт не е Сатоши“.

Междувременно, подкрепата продължава да се увеличава за Hodlonaut – вече изтрития профил в Twitter.

Калвин Еър предлага награда от 70 BSV токена ($5000) на всеки, който може да разкрие истинска самоличност или друга лична информация за Hodlonaut.

Hodlonaut няколко пъти споменаваше Райт като измамник, като се има предвид неговата спорна и силно развенчана претенция, че е създателя на Биткойн, Сатоши Накамото.

Можете да видите някои от събраните доказателства, които опровергават твърденията на Крейг Райт тук и тук.

Hodlonaut се превърна в популярна фигура през последните месеци за създаването на транзакцията Lightning Torch Bitcoin.

В отговор на насилствената тактика на Райт и Еър, много крипто анализатори, коментатори и ентусиасти промениха потребителските си имена в Twitter на Hodlonaut и си сложиха различни варианти на аватара му в знак на солидарност и подкрепа.

Междувременно Райт и Еър продължават да заплашват с по-нататъшни съдебни действия и да изпратят повече писма срещу онези, които „клеветят“ Райт като „Faketoshi“.

В същото време, различни поддръжници на криптовалути се обединиха, стартирайки кампания за финансиране на съдебните разходи на Hodlonaut. Фондът вече постигна 60% от целта си – $20,000.

В символичен смисъл, инициативата също така подкрепя незабавни Lightning Network плащания чрез BTCPayServer.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Протестът на Антъни Помплиано срещу “фалшивия Сатоши” appeared first on CryptoDnes.bg.