Приключи съдебният спор между Чарли Шрем и Уинкълвос

Приключи съдебният спор между Чарли Шрем и Уинкълвос

Камерън и Тайлър Уинкълвос постигнаха споразумение с биткойн предприемача Чарли Шрем, за прекратяване на делото, което близнаците заведоха срещу Шрем миналата година. Новината е разкрита в съдебни документи, подадени на 16 април.

Близнаците, които основаха крипто борсата Gemini, обвиниха Шрем в кражба на 5000 биткойна (на стойност около $26.1 милиона в момента) и използването на крипто, за да си купи Мазератита, моторни лодки и други луксозни стоки. Той отрече твърденията, които датират от 2012 година.

Адвокатите на двете страни подписаха документа, подаден във федерален съд в Ню Йорк, според който цялата гражданска жалба се отхвърля доброволно с предразсъдъци. Добавя се, че капиталовия фонд на Уинкълвос и Шрем ще заплатят собствените си съдебни разноски и такси, като заключават: „Делото няма да бъде възобновено“.

В предходен съдебен документ, подаден на 5 април и двете страни потвърдиха, че са постигнали споразумение. По онова време те получиха 30 дни, за да „приложат изцяло” своето съгласие, с възможност да продължат процеса, ако не са изпълнени условията.

След прекратяването на случая, Шрем каза в изявление:

От първия ден твърдях, че обвиненията са фалшиви. След като техният адвокат е санкциониран и им е наредено да плащат моите съдебни такси два пъти, наскоро стигнахме до поверително решение и съм освободен от делото. Благодарен съм на Брайън Клайн и на моя правен екип и се радвам, че този случай приключи.

Както вече беше съобщено, съдия нареди на братята Уинкълвос да платят на $45 000 на Шрем, след като районният съд на Южния окръг на Ню Йорк намали обхвата на претенциите на близнаците.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Приключи съдебният спор между Чарли Шрем и Уинкълвос appeared first on CryptoDnes.bg.